Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämn drabbning mellan Ånge och Söderhamn – slutade oavgjort: "Vi bjöd bort första halvlek"

Ånge jagade sin tredje raka seger, men så blev inte fallet. Trots många målchanser för både Ånge och Söderhamn blev det oavgjort. Ånges forward Remone Gordon blev tvåmålsskytt. "Vi hade otur i dag", säger han.

Ånge har vunnit de två senaste matcherna de spelat och de jagade sin tredje seger mot gästande Söderhamn under söndagen. Men istället fick de nöja sig med 2–2. I första halvlek hade Söderhamn greppet om matchen, och det såg ut att gå bortalagets väg.

– Vi bjuder bort första halvlek, jag vet inte riktigt vad vi höll på med. Vi var inte alls på tårna och lyckades inte få tag på deras mittfält, säger tränaren Anders Strandlund.

Men i andra halvlek vände det för Ånges del. Det var ingen mindre än Remone Gordon som tidigt fick in hemmalagets första mål, men där slutade det inte. I den 71:a spelminuten var det dags igen, Gordon stod för lagets andra och sista mål.

– Andra halvlek spelade vi bättre, då hade vi fokus på vår matchplan. Men i första tappade vi fokus. Vi hade många öppna lägen och målchanser men vi lyckades inte få in bollen, säger Remone Gordon.

Från början var det Söderhamn som hade greppet men i andra halvlek vände det för Ånge. Trots att hemmalaget hämtade upp sig och båda lagen hade chans på mål slutade det oavgjort.

– I andra halvlek fick vi till det, då hittade vi tillbaka till vårt spel. Vi brände många chanser men de gjorde de också. I det stora hela är alla grabbar besviken, säger Anders Strandlund.

Trots att det inte blev en seger för Ånge, har de sedan tränaren Anders Strandlund kom in i bilden vunnit sina två senaste spelade matcher.

– Det jag har bidragit med är struktur och lite klarare linjer i försvarsspelet. Det är långt ifrån perfekt men det har blivit mycket bättre, säger han.

Det återstår sex matcher för Ånges del av denna säsong. De ligger sist i tabellen med 15 poäng efter Anundsjö IF.

– Vi ska försöka ta det hela vägen, det är tufft men vi tar en match i taget och det är bara att jobba på, säger Anders Strandlund.

Ånge IF – Söderhamns FF 2–2 (0-2)

Målen: 0-1 (32) Johan Edberg, 0-2 (42) Adam Jonsson, 1-2 (48) Remone Gordon, 2-2 (71) Remone Gordon.

Domare: Henrik Molin