Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämn slutstrid mellan Sverigeeliten

Skärmarna var riggade, publiken var på plats och spelarna var laddade till tusen. Under lördagen avgjordes finalerna i Mittmedia Cup.

Efter fyra deltävlingar så var det äntligen dags för League of Legends-finalen på MittMedia Cup. Fyra lag, varav ett från Sundsvall, gjorde upp om pallplatserna och de fina vinsterna.

– Vi är glatt överraskade av responsen! Intresset har varit stort och kvalitén otroligt hög. De här lagen som står i final är fyra av Sveriges bästa, säger Oliver Snith, informationsansvarig på Golden eSports.

– Det kommer vara en väldigt jämn final, det är svårt att avgöra i förväg vilka som kommer ta hem det här, säger Oliver.

I slutet på förra veckan hoppade ett av finalistlagen av, till sundsvallslagets "Heja Thor" stora lycka eftersom de då knep reservplatsen.

– Vi har inte spelat lika mycket som de andra lagen, men man har alltid chans att vinna. Det känns som en klar fördel att det är på hemmaplan, säger spelaren Sebastian Persson som är hemmahörande i Juniskär.

– Några av oss i laget tänkte att det här skulle bli sista turneringen så skulle vara roligt att sluta på topp, fortsätter han.

I samma lag spelar Kristian Knuutti, som axlar rollen som lagledare.

– Min uppgift är att se till så att alla gör sitt jobb. Taktiken är att vinna så fort vi kan, säger Kristian.

Vid denna tidnings pressläggning hade inte finalen avgjorts. Gå in på www.st.nu för att se reprisen av livesändingen.