Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämntjockt startfält i Norrköping – men ett bidrag står ut rejält

Nästa, kommersradion! Melodifestivalens startfält i Norrköping består av ett gäng dansanta låtar som lånar allt från topplistorna men vill ganska lite själva.
En låt står för kontrasten: After Darks komma ut-schlager.

LÄS ÄVEN: Molly Sandén diskas inte från Mello

Oj vad svårt! Årets Melodifestival har redan bjudit på överraskningar och förväntade finalister har fått se sig förpassade till Andra chansen.

Bli inte förvånade om veckans favoriter går samma öde till mötes. När SVT på onsdagskvällen spelade upp bidragen för den samlade schlagerpressen var förvirring det bestående intrycket. Ingen av proffstyckarna på plats i Norrköping vågade komma med ens en vild gissning om resultatet på lördag.

Oscar Zia gör comeback i Melodifestivalen och inför veckans tredje deltävling har han beskrivit det som att han nu är 100 procent sig själv, att hans musik är något helt nytt.

Tja... Hans "Human" är en uppsnabbad ballad med stadiumambitioner som låter exakt som man förväntar sig att en ballad av Oscar Zia ska låta.

Om någon minns Ulrik Munthers "Tell the world I'm here" så fräser den här biten på längs samma stig, eller snarare motorväg. Det är stora gester och ett budskap till hela världen, men långt ifrån nytt eller spännande. Han kallas favorit, men ska nog inte känna sig allt för säker på en finalplats.

LÄS ÄVEN: Mellofavoriten Oscar Zia om att komma ut: "För mig är det inte en stor grej"

Lisa Ajax kommer också till tävlingen med ett visst favorittryck på axlarna. Hennes "My heart want's me dead" bjuder på flöjtade orientaliska melodier som skulle kunna var hämtade från ett Eurovision-bidrag från valfritt land i det gamla östblocket.

Sen blir det i och för sig mer intressant. Ajax sjunger bra och låten siktar någonstans mittemellan Zara Larsson och Rihanna. Det här är det enda bidraget som åtminstone försöker ha någon form av edge.

After Dark kommer naturligtvis till tävlingen med en klassisk schlager i discotappning, men lyckas tack vare det stå ut i det här startfältet. De och Swingfly, som tävlar med en klassisk Jocke Åhlund-dänga, är de enda i den här deltävlingen som inte ligger mitt i radiopopens mittfåra.

LÄS ÄVEN: Mello-appen tar pengar från Radiohjälpen