Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämställd omklädning på Söråker IP får stöd

Omklädningsrummet byggdes om i somras och stod klart till säsongsstarten.
Nu är det klart att föreningen får bidrag till ombyggnaden.
– Det känns riktigt bra, säger Mats Hagljung.

Damernas omklädningsrum på Söråkers IP var litet och trångt. Därför beslutade man att bygga om och det arbetet gjordes redan i somras. Att bygga om damernas omklädningsrum är en del i ett jämlikhetsprojekt som klubben jobbat med.

– Killarna och tjejerna ska ju ha samma möjligheter och ett nytt omklädningsrum för damerna var en del i det projektet, säger Mats Hagljung, ordförande i Söråkers IF.

Men att vänta med starten av ombyggnaden innan man fått klart med bidrag var det aldrig tal om. Vilket medförde att man kunde var klar med ombyggnaden till säsongstarten.

Det gjorde att damerna fick ett större omklädningsrum och sliprummet flyttades till andra sidan korridoren med bättre utrymmen i båda rummen som resultat.

I efterhand gjorde föreningen en ansökan om bidrag för ombyggnaden och då passade man även på att söka pengar till lampbyten och en annan hjärtesak.

– Det är en hjärtstartare och frågan om att ha en sådan här togs upp under ett styrelsemöte, förklarar Mats Hagljung.

Sammanlagt får Söråkers IF 125 000 kronor i bidrag från kultur- och tekniknämnden. Beslut om pengarna fattades under nämndens senaste möte.

Bidragspengarna är öronmärkta till ombyggnaden, de dyra lamporna till strålkastarna på planen och en hjärtstartare. Hjärtstartaren vet föreningen inte riktigt vart man ska placera men att en sådan bör finnas på IP råder det ingen tvekan om.

– Det är viktigt att ha sådana på platser där det är mycket folk och det är det på idrottsplatsen i Söråker, säger Jan-Christer Jonsson (S), ordförande i kultur- och tekniknämnden.

Om fler hjärtstartare kommer att placeras ut på fler platser där det är mycket folk i omlopp finns det däremot inga beslut om.

■■ Äntligen! Nu finns Sundsvalls Tidning som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!