Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämställda löner krävs för framtidens välfärd

Annons

En it-tekniker som arbetar i den kvinnodominerade välfärden förlorar 9 200 kronor i månaden i lön jämfört med en it-tekniker som arbetar i en mansdominerad sektor. Detsamma gäller flera andra yrken. Arbetsgivarna måste nu se över löneskillnaderna i Timrå kommun.

I branscher och sektorer där de flesta medarbetarna är kvinnor tjänar alla, både män och kvinnor, mindre än där de flesta medarbetarna är män. Vision har med hjälp av Statistiska centralbyråns statistik räknat på hur dessa strukturella löneskillnader drabbar tre yrkesgrupper inom den kvinnodominerade välfärden. Och det handlar om svindlande summor.

En it-tekniker som jobbar i en kommun går varje månad miste om 9 200 kronor jämfört med om hen hade jobbat i en mansdominerad sektor. Under ett arbetsliv handlar det om närmare fem miljoner kronor i lägre lön och avtalsförmåner.

För en ekonom är motsvarande siffror 7 800 kronor respektive drygt 4,3 miljoner kronor och för en personal- eller HR-chef är summan 8 700 kronor respektive drygt 4,4 miljoner kronor.

Att de ojämställda lönerna handlar om strukturella löneskillnader råder det inget tvivel om. Arbetet i kvinnodominerade branscher och sektorer värderas helt enkelt lägre än arbetet i de mansdominerade. Detta slog också Delegationen för Jämställdhet i arbetslivet (JA-delegationen) fast i sitt slutbetänkande förra året.

Samtidigt riskerar de ojämställda lönerna att bli ett reellt problem, inte bara för den enskilda medarbetaren. Välfärden står inför ett stort rekryteringsbehov de kommande åren och för att säkra kompetensförsörjningen behöver arbetsgivarna erbjuda konkurrenskraftiga löner och villkor.

I Timrå kommun måste nu politikerna stiga fram, ta sitt ansvar som arbetsgivare och skapa framtidens välfärd där de allra bästa medarbetarna vill arbeta.

Det handlar helt enkelt om att bedriva en ansvarsfull lönebildning, där medarbetarna i kvinnodominerade yrken, branscher och sektorer tillåts en högre löneökningstakt under några år.

För att klara situationen måste arbetsmarknadens parter tillsammans våga tänka nytt och gå utanför de ramar som hittills har begränsat oss. Det är dags att vi tillsammans tar itu med löneskillnaderna.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Jens Löfgren

ordförande Vision i Timrå kommun

Eva-Lotta Nilsson

förhandlingschef Vision

Veronica Magnusson

förbundsordförande Vision

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel