Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jämtin utbuad i comebacken

Den förlorade sonen Andreas Jämtin var tillbaka i Jönköping för en kväll.
– Sist jag var här vann vi SM-guld, och tack vare våra fantastiska tjecker fick jag vara med och vinna idag också, sade Jämtin efter att hans nya lag Linköping besegrat HV 71 med 6–5.

Kalla det E4-derby eller vad man vill, mötena mellan HV 71 och Linköping har de senaste åren utvecklats till ett av seriens mest känsloladdade.

Och inte blev det mindre laddat när Andreas Jämtin, med fem år i HV, i november vände hem efter en misslyckad sejour i Nordamerika och valde att skriva på för Linköping trots ett bra bud från HV.

– Jag förstod naturligtvis att det skulle bli starka känslor och att det skulle bli speciellt att möta HV. Men ärligt talat tycker jag att det blev väl stort fokus på mig i dag, sade Jämtin.

I Jönköping var Jämtin en stor publikfavorit både som målgörare och hårt arbetande forward, och dessutom var han ett starkt varumärke för klubben. Två SM-guld med HV blev det för Jämtin.

Men när han på måndagen kom tillbaka till Kinnarps Arena i Linköpings tröja var framgångarna glömda.

– Självklart var det lite nervöst inför matchen, men det var inga problem. Jag kan inte fokusera på vad publiken har för sig, sade Jämtin.

Stora banderoller med svek-tema och en hel del elaka ramsor gjorde Jämtin till kvällens huvudnummer inför matchen. Men showen togs snart över av Linköpings två tjecker Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka. Hlavac gjorde tre mål och Hlinka stod för fyra assist.

– Mycket skönt att vi hade Jämtin med oss idag, inte illa att kunna göra tre mål och slippa stå i centrum efter matchen, skojade Hlavac.

Tjeckduon var isens giganter. Matchen var jämn, och utan tjeckernas briljans hade det med säkerhet blivit hemmaseger.

– Det var helt klart en av mina bättre matcher för Linköping, tre mål på fem lägen får jag vara mycket nöjd med, sade Hlavac.