Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Zebastian Modin efter kraschen på tio km klassiskt – "stenväggen vann"

Zebastian Modin låg tvåa i nattens tiokilometerslopp under Paralympics när han tappade orienteringen och ramlade hårt i en utförsbacke.

Annons

Zebastian Modin gjorde en stark öppning av herrarnas tio kilometer för synskadade. Efter att ha åkt en kort sträcka bredvid spåret ska han ner i det igen, men hör inte guidens instruktioner och viker av åt fel håll. Bort från spåret och ut ur banan där han är en hårsmån från att åka rakt in i en stenvägg med huvudet före.

– Det blev en clash med stenväggen och stenväggen vann, säger han i en intervju med SVT Sport efter loppet som han tvingades bryta.

Zebastian Modin efter kraschen vid herrarnas  tio kilometer klassiskt för synskadade.Foto: Jessica Gow / TT

– Jag mår väl bra nu och alla säger att det kunde gått värre. Men det är ju inte så kul att jag sopade bort en medalj till nu då, säger Modin

Ett lindat knä, en ljumske han knappt kan lyfta, och sår i ansiktet blev skadelistan efter vurpan men det är inte vad som smärtar honom mest.

– Det är väl småblessyrer i sammanhanget.

– Först gjorde det jävligt ont, stavarna gick av och det bara flög och sprutade grejer. Sedan började jag må illa men jag blev också väldigt arg fort för jag visste ju också vad det innebar. Så det har varit blandade känslor sedan dess, ibland har jag nästan skrattat åt det och ibland har jag nästan kastat grejer för att jag blir så arg, säger Zebastian Modin.

Modin tar hem ett silver efter sin insats i Paralympics i Peyongchang.Foto: Jessica Gow / TT

Känslan som Modin bär med sig från början av loppet är att det var ett lopp som han kunnat vinna. Vinsten gick istället till kanadensaren Brian Mckeever, följd av Jake Adicoff, USA på andraplats och vitryssen Yury Holub som tog hem bronset.

Zebastian Modins medaljskörd från Paralympics i Peyongchang blir silvermedaljen som han tog i sprinten.

Mer läsning

Annons