Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan-Olov Johanssons triumfafton

En av Östersunds minsta tränare är Jan-Olov Johansson. Under fredagens Bergsåkerstrav hade Johansson en tidig julafton och tog en dubbelseger.
Med bara åtta starthästar i stallet är detta en fin merit i den skarpa Bergsåkerskonkurrensen. De båda segrarna togs efter offensiva styrningar. Robis Tova satt i ledningen tidigt trots sitt tillägg och vann sedan komfortabelt.

Med stallets stjärna Nerida blev det andra raka. Fyraårsstoet visade en oväntad startsnabbhet och satt i front per omgående. Johansson tilläts sedan inte vara ifred därframme men segern var ändå aldrig i farozonen.

– Nerida kändes pigg hela vägen trots det väl hårda tempot, menade Johansson.

– Nu tar vi sats mot V75 här på Bergsåker dagen innan julafton.

Ulf Ohlsson tog en rutinseger i sin fortsatta jakt på det allsvenska kuskchampoinatet med Svante Båths Global Revolver. Duon övertog i sista sväng och var sedan ohotad i finishen.

– Jag kände mig tvingad att ta dödens för att vinna loppet, ansåg Ohlsson.

– Det blev ändå ett förhållningsvis snällt lopp åt honom.

Efter den favoritsegern blev betydligt svårare för V5-lirarna. Först satte Magnus Kårvall dit 36-oddsaren Active Life åt Anneli Öberg. Men det först efter en del dramatik.

– Jag förstår att domarna tittade på filmen då han bröt ner på upploppet, kommenterade Kårvall.

– Men jag tyckte dock att måltvåan fick fritt utrymme sista biten.

Sedan var det dags för 21-oddsaren Silver Stjärna och V5:an utmynnade då i en utdelning på fyra rätt.

I ett montélopp för kallblod fick vi se en norsk uppvisning. Trude Klevelands nyförvärv Hvalstad Birken stod stenhårt inne i loppet propositionsmässigt men var ändå totalt överlägsen. Att den gulblacka valacken inledde en lång bit i 25-fart betydde föga i finishen.

– Han blev väldigt stressad efter omstarten, därav det höga tempot, förklarade Kleveland.