Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jan Winroth 70 år

70 år fyller den 24 december Jan Winroth, Anundgård. Jan är född på Alnö, men flyttade till Holm och växte upp i Kväcklingen tillsammans med tre systrar. Han bor nu i eget hus i Anundgård med utsikt över vackra Holmsjön.

Efter militärtjänstgöring tillbringades två år i FN-tjänst på Cypern. Den militära banan fortsatte i Hemvärnet där han blev chef i 15 år. Han var även ledamot av rikshemvärnsrådet.

Jan började tidigt att arbeta med sin far Fingal i skogen, han lärde sig också det mesta om jakt och fiske av sin far. Skogen blev den fortsatta arbetsplatsen med egen verksamhet med skogsmaskiner.

Efter många år i skogen sa ryggen ifrån. Efter en sjukperiod fick han möjlighet att överta en taxirörelse i Holm. Verksamheten utvidgades och förare boende i Holm kunde anställas. Som mest fanns sex anställda i företaget. Inför pensioneringen såldes delar av företaget till de anställda och det resulterade i tre nya företag i bygden.

Som pensionär ägnar Jan den mesta av tiden till jakt och fiske som är en stor passion. Det blir även resor till norska kusten och fjällvärlden ett flertal gånger varje år.