Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Janne Sisu skrällde på hemmaplan

V75 på Bergsåker bjöd på en storskräll i första avdelningen.
Varmblodet Janne Sisu vann efter ett starkt upplopp.
– Vad säger man ... det har nog inte sjunkit in än, säger tränaren Jonas Edlund.

Annons

Skrällarna var flera när V75 under lördagen gästade Bergsåkerstravet. Krusse skrällvann i den fjärde avdelningen men redan i den första var det hemmahästen Janne Sisu med kusken Ove A Lindqvist som överraskande tog hem segern.

Efteråt var tränare Jonas Edlund i extas.

– Det kändes ungefär som att jag hällt i mig en flaska whiskey, jag var helt borta. Det var total eufori. Jag trodde att jag skulle kunna tygla mig bättre, men det gick inte, säger han.

Läs också: Ingen sjunde raka för Wallin: "Små marginaler"

Segern var hans största någonsin. Kanske också den mest oväntade.

– Det är det klart största loppet jag vunnit. Inte många får chansen att vinna något sådant. Vad ska man säga ... det har nog inte sjunkit in ännu. Han var ju ruggigt lite spelad, men en så dålig häst är det inte.

Vid sin sida har Jonas Edlund pappan Lasse och brorsan Kalle Sandström. De tre äger hästen tillsammans och pappa Lasse Edlund är också med som tränare. Efter många års slit får de nu uppleva denna lycka och deras största framgång tillsammans. En speciell känsla som han kommer bära med sig lång tid framöver.

– Klart att det blir lite extra att få dela glädjen med dem. Min farfar hade hästar på 50-, 60- och 70-talet och även min far har haft hästar. Nu kanske jag kommer lite närmre dem, säger han och tillägger:

– Man tänker också på vad många timmar man har lagt ned och allt man jobbar för. Jag känner en enda stor nöjsamhet just nu, säger Jonas Edlund.

Hur ska du fira det här?

– Det får vi se. Jag vet faktiskt inte. Det kan nog bli allt ifrån ett riktigt storkalas till att jag bara häller upp en liten whiskey, ser om loppet typ tio gånger och går och lägger mig. Det har ju varit ett antal timmar med mycket adrenalin här i dag, säger Jonas Edlund.

Notera också att varmblodet Blue Star Champion vann den sjätte avdelningen. Blue Star Champion är uppfödd i Matfors av Lennart och Inger Mossberg. Mamman är Eli Sea som tidigare vunnit många segrar åt Bergsåker.