Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jannice Eklöf från Alby släpper debutroman

Efter tre års skrivande har hon fått bokkontrakt.
Den 21 april släpps boken med titeln "Genom paradiset på en spikmatta".
– Det är min första bok, det känns stort och helt overkligt! säger Jannice Eklöf.

Allt började lite slumpartat med att Jannice jobbade med en text till en skrivkurs som blev på tok för lång.

– Det fick bli början på boken. Jag skrev en ny uppgift och lämnade in den i stället. Boken är skriven i omgångar och jag har misströstat många gånger, säger Jannice.

Hon beskriver boken som en humoristisk feelgood-roman som handlar om nyblivna mamman Stella som är hetsig och oborstad. Hon kommer på sin första BVC träff och passar inte alls in. Stella startar en anonym blogg där hon oväntat får veta en hemlighet om sig själv.

– Boken illustrerar småbarnslivet, som är både fantastiskt och helvetiskt på samma gång. Det finns en bra målgrupp, det kommer ständigt nya mammor så det borde funka, tror Jannice.

Hon understryker att handlingen är fiktiv och inte självupplevd, men eftersom hon själv har tre barn kändes ämnet aktuellt. Hetsen runt att vara en perfekt mamma känner många igen och hon erkänner att vissa delar är självupplevda.

– Nu har jag skrivit en bok, och det känns fantastiskt bra, men man är inte författare förrän man skrivit minst två böcker. Jag har faktiskt redan börjat med en fortsättning, men jag har bara skrivit några scener. Den här gången får det inte ta tre år, jag ska försöka bli klar under 2016.

Vad förväntar du dig av boksläppet?

– Oj, det var en svår fråga. Jag har inte så mycket förväntningar, utan är mest glad över att äntligen få den utgiven. Jag hoppas så klart att folk gillar den, efter all tid och energi som jag lagt på boken. Den är som min fjärde bebis. Nu, helt plötsligt, ska jag vara beredd att få höra åsikter och kritik om den, så det känns personligt och faktiskt lite läskigt, avslutar Jannice.