Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janssons imitationer helt hysteriska

Annons

I går avfyrades fjärde omgången av årets Brandstation comedy club. Fem komiker från olika delar av landet var på plats med -Mikael Koppelman som dragplåster.

Hårddraget finns det två typer av stand up-komiker. Dels de som kommer på roliga och fyndiga skämt som de skarvar ihop på ett magiskt sätt. Sedan de som tycker att snusk och storleken på penisar är det roligaste som finns. Av de fem soloakter som uppträdde på Branstationen i går kväll var det tyvärr allt för många som hamnade i det senare facket. Ju mer vulgärt och vräkigt desto bättre. Ungefär den inställningen.

Men ett starkt självförtroende kan göra mycket och denna vara fanns det rikligt av. Det var varmt i lokalen och stämningen gick gång på gång upp i taket oavsett om det handlade om afrikaners säd eller tjocka människor.

Isak Jansson som inledde kvällen blev också dess höjdpunkt. Hysteriskt roliga imitationer av såväl amerikaner som australiensare kryddade hans uppträdande på ett eget sätt. Kort efteråt honom gick Anders Selin på och det enda han åstadkom var att fastställa sin roll som kvällen snuskigaste och mest oplanerade komiker.

Ahmed Berhan, som tidigare uppträtt på bland annat succéklubben RAW, slängde ur sig samhällssatir som träffade helt rätt. En uppsjö knarkskämt gick dock ganska omärkt förbi. Tempot drogs ner en aning, men bara för att lägga det hela på en lugnare och i mitt tycke bättre nivå.

Mikael Koppelman avslutade kvällen och gav publiken precis vad den ville ha. Sansad folkhemshumor levererad med värme och finess skapade skrattkavalkader som staplades på varandra.

Sammanfattningvis kan man säga att Brandstation comedy club ger Sundsvall något som staden behöver; stand up som rör om i grytan.

Annons