Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jantelagen i sin renaste form – när blev bra resultat något dåligt?

Replik på bland annat De fristående skolorna bidrar till segregation – så vill jag inte ha det i Sverige i dag, ST 6/10.

Under en tid har debatten kring skolpengen och segregation varit i fokus i media. Flertalet av dessa personer kan stoltsera med både höga politiska poster och akademiska titlar. Trots denna till synes formella kompetens lyser frånvaron av förmågan till logiskt resonemang. Nu ska vi se ner på friskolor på grund av goda resultat och att de genom sitt hårda arbete får en högre skolpeng än någon annan skola. Är det så Sveriges eller i vart fall Sundsvalls makt- och akademikerelit ser på saken?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Borde inte resultaten och det goda kvalitetsarbetet som vissa friskolor visar upp vara ett riktmärke för kommunala skolor också? Eller är det så att när friskolorna är lika dåliga eller sämre är det okej?

Stig Sundqvist, kan du med handen på hjärtat säga att när du som förälder/god man/förmyndare eller särskilt förordnad vårdnadshavare ska göra ett aktivt val för barnets framtid, kommer du att välja en skola på grund av att du inte vill ha ett a- och b-lag? Du väljer bort den skola som bäst kan motivera eleverna att ta till sig kunskap och vara väl förberedda för framtiden?

Det är b-skolorna, Stig Sundqvist, som ni borde peka finger åt. Inte de som följer lagen om vad alla elever har rätt till. Du presenterar jantelagen i sin verkliga form med din syn på friskolornas vara eller icke vara.

Katarina

Läs även:

Mimerskolan: Sämre kvalitet skulle innebära vår undergång

Replik: Vi underlättar för nyanlända elever som aldrig stått i kö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel