Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättehyllningen till Anna Holmlund efter 17:e segern: "Hon är världens bästa"

Anna Holmlund vann en dramatisk final i Idre under lördagen.
Hennes 17:e seger på 60 starter vilket innebär att hennes segerprocent är 28. En siffra som ingen annan i skicross-världen kan matcha.
– Hon är världens bästa skicross-åkare, säger Björn Becksmo i SVT:s sändning.

Anna Holmlunds fantastiska säsong forsätter. När världscupen avgjordes i Idre under lördagen stod Holmlund högst upp på pallen – igen. Hennes 17:e seger på 60 starter.

– 28 procent av tävlingarna vinner hon. Det är bäst i skicross historia. Hon är världens bästa skicross-åkare, säger Björn Becksmo och får medhåll av experten Lars Lewén i SVT:s sändning.

– Det är helt otroligt.

Finalen blev något utöver det vanliga. Marielle Thompson och Anna Holmlund slogs sida vid sida, från start till mål, och länge såg det ut som att Thompson skulle ta sig förbi Holmlund som fick en fantastisk start.

– Oj, oj, grymt bra kört av Anna. Thompson var nästan ikapp men Anna satte tajmingen klockrent, säger Björn Lewén.

Tredjeplatsen tog Kramforstjejen Sandra Näslund, som på slutet såg ut att ta sig förbi Marielle Thompson, men kanadensaren svarade på svenskans framfart.

– Sandra kommer från ingenstans och är nära att ta andraplatsen. Hon är långt efter, men hon jobbar sig ikapp. Hon gör det riktigt bra, berömmer Lewén.