Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jätteklättring av svenskorna i skuggan av Högberg

Elisabeth Högberg stod för dagens främsta svenska insats med 16:e plats i jaktstarten. Men längre ner i fältet stod även övriga svenskor för starka lopp som gav rejäla klättringar in på poängplats.

– 20 placeringar upp, det var precis vad jag behövde. Det gick jättebra i dag, säger Mona Brorsson, som lyfte från 51:a till 31:a med två bom i skyttet.

– Jag tog poäng igen, så det var bra. Jag hade ju inte så bra utgångsposition. Men det var okej bara, inget superlopp, säger Linn Persson, unga stjärnskottet som överraskade med 29:e plats i torsdagens distans.

Nu klättrade hon från 55:e till 38:e plats. Men var på väg mot något ännu bättre efter fullt hus i båda de första liggande skjutningarna.

– Börja tänka lite då att: "Jag kan ta nytt pers om jag håller i det här", säger 21-åriga Boreåkaren som liksom övriga landslagstjejer bor i Östersund.

Men i det tuffa stående skyttet kom tre bommar.

– Det var en för mycket för att jag skulle vara nöjd, säger Linn Persson, som ändå summerar en riktigt bra VC-vecka i Östersund.

– Det var en väldigt fin start på världscupen. Över förväntan.

Mer rutinerade Finnskogaåkaren Mona Brorsson är inte lika nöjd totalt sett. Men däremot över fortsatta förbättringar. Och söndagens jaktstart var ett stort steg fram.

– Det var en helt annan känsla i skidåkningen och två bom är godkänt. Dessutom hade jag jättebra skidor och var speciellt nöjd med att jag hade en sådan stark spurt. Bra att komma i ett sådant läge att man får träna på lite taktikkörning på slutet också, säger Mona Brorsson som knäppte en trio på näsan i en sekundstrid på slutet.

Att hon dessutom noterades som fjärde svenska med VC-poäng gladde mycket.

– Att vi alla har tagit poäng nu är jätteviktigt. Det bestämmer ju även vilken startgrupp man hamnar i. Kul att vi kommer med mer bredd nu och visar att vi kan vara med och kriga allihop. Nu vet vi ju inte vilka som får åka med i fortsättningen, men stafett med det här gänget kan bli jättespännande, säger Mona Brorsson.