Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättematch av Brattström när Timrå bröt IKO:s vinstsvit och gick upp i serieledning

Victor Brattström fick chansen för andra gången den här säsongen – och som han tog den. IKO försökte med allt men lyckades inte få in pucken förrän drygt tre minuter återstod av den sista perioden. Men närmare än en 1-2 reducering kom inte Oskarshamn och Timrå tog en meriterande 1-2 seger.

Det var en svängig förstaperiod där inget av lagen skapade något direkt tryck på varandra under de första minuterna. IKO skulle dock ta över mer och mer, främst efter ett powerplay cirka nio minuter in i matchen. Efter att Timrå försvarat sig bra i boxplay får IKO tryck och efter en sargretur trycker laget också in pucken i mål– tror alla– men efter videokonferens hos domarna bedöms pucken inte ha passerat mållinjen.

Istället kan Timrå ta ledningen 14 minuter in i matchen när Wilmos Gallo håller sig framme, fint framspelad av Anton Wedin framför IKO:s mål. Det var också en av få riktigt heta Timråchanser i matchen. IKO har klart mest chanser i perioden men Victor Brattström gör en riktigt fin förstaperiod för sitt Timrå.

TV: Timrå IK upp i serieledning efter toppmötet med Oskarshamn – se höjdpunkterna här

IKO är fortsatt lite bättre än Timrå i den andra perioden även om Timrå jämnar ut spelet något. Victor Brattström fortsätter sitt storspel och är det inte en jätteförflyttning i sidled så har han hjälp av stolparna när IKO trycker på framåt. Istället kan Timrå utöka sin ledning i PP när Johan Persson gör sitt första mål för säsongen efter ett fint förarbete av Anton Wedin.

IKO försöker och försöker i den sista perioden men antingen står Timråspelare eller Victor Brattström i vägen för IKO-spelarna. IKO satsar allt på ett kort och tar ut målvakten när drygt fyra minuter återstår av matchen. Och det lyckas sånär när man till slut får in pucken efter att Tom Hedberg slår in pucken bakom den hittills omutlige Brattström. IKO fortsätter trycka på och skapar några halvfarligheter på slutet, men Timrå lyckas hålla undan efter ett bra och uppoffrande försvarsspel.

Timrå passerade därmed Modo i tabellen som dock har en match mindre spelad. IKO är fortsatt trea i tabellen på samma poäng som Ö-vikslaget.

För Plus-kunder: Målvaktstalangen hjälte när Timrå IK tog tung seger: "Utan hans spel hade vi inte fått någon poäng"

Matchfakta:

IK Oskarshamn–Timrå IK 0-1 (0-1, 0-1, 1-0)

Första perioden: 0-1 (14.18) Wilmos Gallo (Anton Wedin)

Andra perioden: 0-2 (36.03). Johan Persson, PP (Jakob Olofsson).

Tredje Perioden: 1-2 (57.07) Tom Hedberg (Niclas Johansson).

Skott: 31-14 (13-6, 6-8, 12-2)

Utvisningar: 3x2, 4x2

Domare: Pehr Claesson, Robin Werner, Rickard Nilsson.

Publik: 2123

Missa inte: Hockeypuls byter skepnad – startar ligasatsning på SHL, SDHL och allsvenskan

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i App Store

Hockeynyheter direkt i din mobil: Här är Hockeypuls nya app – ladda ned den i Google Play

Missa inte: Hockeypuls nya sajt – nyheter från SHL, SDHL och allsvenskan

Gilla Hockeypuls på Facebook

Följ Hockeypuls på Twitter

Adam Johansson: "Titta här alla hockeyälskare – nu börjar Hockeypuls nya resa"