Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jättesten användes vid inbrottsförsök på kommunhuset

En stenbumling stor som en fotboll krossade rutan på kommunhuset.
Men de som utförde stenattacken verkar inte ha hunnit stjäla något.
– Larmet tjuter som tusan så de stack nog iväg, säger Jan-Olov Bouvin.

Annons

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som larmet gick på kommunhuset i Timrå. Vaktbolag åkte då till kommunhuset och efter ett tags sökande så upptäcktes att en ruta var krossad och polis kallades till platsen.

Läs mer: Inbrott i kommunhuset

Det tog en stund för vaktbolaget att hitta den krossade rutan för fönsterrutorna är täckta med persienner och rutan som krossats låg på baksidan av kommunhuset. Stenen som kastades in var stor som en fotboll och det vara bara tur att den inte slog sönder datorer och annat i kontorsrummet.

– Den hamnade under skrivbordet, säger Jan-Olov Bouvin, vaktmästare på Timrå kommunhus.

I kontorsrummet där en socialarbetare som arbetar med biståndsfrågor sitter var det under måndagsmorgonen fullt med glas över hela golvet. Men de som slängde in den stora stenbumlingen verkar inte ha hunnit stjäla något.

– Det låg en mobiltelefon precis innanför fönstret men inte ens den hade de stulit, säger Jan-Olov Bouvin som inte tror att stenkastarna lyckades ta sig in i kommunhuset lokaler.

Läs mer: Inbrottstjuvar krossade rutor för att ta sig in på apoteket

Fönsterrutan lagades provisoriskt under natten mot måndagen och på morgonkvisten kom glasmästarna för att se vad som var trasigt.

– Vi måste täcka om det här och beställa en ny ruta. Det lär nog hamna på en kostnad runt 4 000 kronor, säger Dan Nyström, glasmästare från Vivsta glas.

Läs även: Nu ska de återkommande stölderna vid Timrå kyrka stoppas

Jan-Olov Bouvin menar att kommunhuset varit befriad från liknande attacker under en längre tid. För ett par eller tre år sedan var det ofta skadegörelse och sabotage, minns han. Men söndagskvällens förstörelse är han förundrad över.

– Jag fattar inte var de får tag i en så här stor sten. Det är ju snö överallt så den måste vara svår att hitta, säger han och lyfter upp jättestenen som ligger bland glassplittret i Timrå kommunhus.