Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jävkonflikt i Ånge har blivit ärende hos förvaltningsrätten

I början av juni avslöjade ST att Ånge kommun hamnat i en jävkonflikt mellan Linda Mattsson Bolin i Vår Framtid och den socialdemokratiska majoriteten. Nu är ärendet hos Förvaltningsrätten.

Det var i samband med ett sammanträde i den humanistiska nämnden som ordförande Catharina Karlsson (S) ansåg Linda Mattsson Bolin som jävig i en motion som berör stöd för elever med särskilda behov.

För Plus-kunder: Kommunen har hamnat i en jävkonflikt som bara växer: "På gränsen till parodi"

Linda Mattsson Bolin ansåg dock inte sig själv som jävig och osäkerheten kring hennes jävighet gjorde att man från kommunens håll kontaktade en jurist och en konsult för att reda ut om hon var det.

För Plus-kunder: Majoriteten i Ånge slår bort jävkritiken: "Som politiker ska man inte diskutera kring sitt eget jobb"

Trots att ingen av de man tillfrågat ansåg henne som jävig vidhöll man från Socialdemokraternas håll att hon var det och även vid kommunstyrelsens möte kunde hon inte delta när motionen skulle behandlas.

I samband med att vi berättade om konflikten sade Vår Framtids gruppledare, Leif Edh, att man kommer ta ärendet till förvaltningsrätten. Från Vår Framtids håll känner man att Mattsson Bolin blivit felbehandlad och att motionen därför inte blivit rätt hanterad.

För Plus-kunder: Kommunchefen vill inte ta ställning i jävkonflikten: "Komplex fråga"

Den Socialdemokratiska majoriteten har fortsatt hävdat att Mattsson Bolin är jävig då det berör hennes arbete medan Vår Framtid säger att de jobbar för att försvara sitt ställningstagande istället för att lyssna på fakta kring jäv. Nu har kommunstyrelsen delgivits ett föreläggande från Förvaltningsrätten som kommer att pröva ärendet enligt kommunlagen.