Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jeglertz och Lukic nya Dif-tränare

Andrée Jeglertz och Zoran Lukic blir nya tränare i Djurgården. På fredagen meddelade den allsvenska klubben att Umeås guldtränare i damallsvenskan och den förre guldtränaren i Djurgården, som närmast kommer från superettanklubben Qviding, tar över Stockholmsklubben.

– Det ska bli mycket spännande att komma till Djurgården, det är ett av de absolut intressantaste uppdrag man kan få inom svensk fotboll, säger Jeglertz till Djurgårdens hemsida.

– Djurgården och Qviding har uppträtt mycket proffsigt för att hitta en lösning och jag är glad att det nu är klart. Nu kan jag koncentrera mig på det jag är anställd för, att utveckla Djurgårdens spelare och lag, säger Lukic.

Jeglertz och Lukic har båda skrivit på för tre år med Djurgården och kommer att dela på ledarskapet.

Enligt Djurgårdens hemsida kommer Lukic främst att ansvara för anfallsspelet och den funktionella tekniken medan Jeglertz koncentrerar sig på försvaret och spelsystemet/organisationen.

– Båda dessa tränare uppfyller de krav på erfarenhet och kunskap som vi ser som en förutsättning. Båda har dessutom meddelat att de ser ett delat ledarskap som en mycket spännande arbetsform, säger Djurgårdens sportchef Göran Aral.