Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Åström: "Buster-historien som kom av sig – nu väntar en ordentlig mental kamp för GIF"

Artikel 8 av 9
GIF Sundsvall - Hammarby IF
Visa alla artiklar

"Det enda matchen till slut kom att symbolisera var lagets säsong hittills år 2019. Återigen fick de en påminnelse om att detta verkar vara ödesbestämt att bli en lång säsong."

En frustrerad Joel Cedergren rusade in mot omklädningsrummet och vägrade hålla presskonferens. En upprörd Tommy Naurin tittade på reprisbilder från en TV-monitor och krävde straffar och röda kort. Eric Björkander och Carlos Gracia satt kvar ute på planen och deppade.

Så skulle det ju inte bli efter slutsignalen. Inte den här dagen.

Måndagens match hade snarare alla ingredienser för att bli den där vändpunkten som alla hade gått och väntat på. Det var årets bästa publiksiffra med marginal, det var årets högsta läktartryck med lika hög marginal och som grädde på moset var både statsministern och en trolig spansk spelarvärvning på plats på läktaren.

Men framför allt bjöd tillställningen på ett GIF Sundsvall som i större delen av matchen hade ett övertag på topptippade Hammarby. Efter debaclet borta mot IFK Göteborg i förra veckan bjöds det plötsligt på fotboll i allsvensk toppklass på NP3 Arena.

Just därför kändes det också lite symboliskt när GIF tilldelades en frispark precis utanför Hammarbys straffområde i de absoluta slutminuterna. Här fanns möjligheten att förverkliga Buster-historien. Upp klev Maic Sema, matchens stora showman, och förstärkte den känslan ytterligare lite till.

Då slog verkligheten till.

Frisparken gick rakt i muren – och istället kunde Hammarby kontra in vinstmålet i anfallet därefter. Allt som var så lovande mynnade ut i den tionde raka vinstlösa GIF-matchen, och att laget nu ligger på samma poäng som jumbokollegorna, med en match mer spelad.

Det enda matchen till slut kom att symbolisera var lagets säsong hittills år 2019. Återigen fick de en påminnelse om att detta verkar vara ödesbestämt att bli en lång säsong. Poängtappen, skadorna, ekonomin, spelarförlusterna och nu också insläpp i slutsekunderna. Klubben får ta emot smällar som om de vore en slagpåse och det verkar inte ta slut än.

Men nu finns det ändå en liten ljusglimt i mörkret, till skillnad mot i den senaste matchen mot Göteborg. Även om måndagens resultat kanske var det tuffaste på hela säsongen så blev det ju också så just för att insatsen samtidigt var bland de bästa.

När den värsta frustrationen har lagt sig så bör det bli den stora minnesbilden från kvällen. Blir så fallet har laget tagit ett stort steg på vägen mot en höstsäsong där marginalerna till slut jämnar ut sig. Det kommer de nämligen göra om de bara kan fortsätta på samma spår.

Vem vet, kanske kommer statsministern på besök fler gånger under säsongen. Klart är att det fortfarande finns gott om tid för revanscher och Buster-historier. Vi har ju bara kommit halvvägs. Så gräv nu inte ner er allt för djupt ännu. Fortsätt istället på samma spår.