Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Modin åtta i sprinten i Kuusamo

Selångersfostrade skidtalangen Jesper Modin imponerade stort i världscuppremiären i sprint i finska Kuusamo under lördagen.
Modin slutade åtta efter en andra plats i B-finalen.
– Jag hade inte väntat mig att bli åtta i min första tävling i landslagsdressen, säger 20-åringen.

Jesper Modin, fostrad i Selånger SOK och numera tävlandes för Piteå Elit, överraskade stort i sin kvartsfinal och tog sig till semifinal som tvåa.

Väl där blev han instängd i sista kurvan och nådde inte A-finalen. I stället blev det start i B-finalen, som redan innan start innebar att Modin skulle nå sin bästa placering hittills i karriären.

Modin visade direkt att han fortfarande hade krafter kvar i kroppen och tog ledningen in i första kurvan.

En ledning som höll två tredjedelar av loppet.

Sen körde ryssen Rotchev upp i innerspår och förbi.

In på upploppet var ryssen i ensamt majestät och vann på tiden 3:03.6 framför Modin och norrmannen Johan Kjoelstad som såg ut att hota Modins andraplats, men fick ett felskär och slutade trea.

Medan Jesper Modin kunde glida över mållinjen 0,7 sekunder efter Rotchev som tvåa i B-finalen och åtta totalt.

– Upploppet var väldigt kort och svårt tekniskt att köra. När jag kände att Johan kom bakom så försökte jag diagonala på för att få upp mer snabbhet och det räckte.

– Det här känns jätteskoj. Jag var väldigt pigg och kände att jag hade snabbheten. Det är väl bara lite uthållighet som saknas.

En gång tidigare har Modin tagit världscuppoäng. Då var det med en 14:e plats i slottssprinten i Stockholm.

– Ja, mest i uthållighet som är viktigt för att kunna hålla en hög nivå.

– Planen är en lugn helg med hårdkörning hemma i Östersund. Jag vet inte hur mycket jag får åka i världscupen, men jag vill ju så mycket som möjligt. I kväll ska jag mest njuta och äta en god middag, säger Jesper Modin.

Sverige var dock representerade i A-finalen, men där hängde inte Emil Jönsson riktigt med. En norsk trio gjorde upp om segern där Ole Vigen Hattestad var starkast före Tor Arne Hetland och John Kristian Dahl. Jönsson slutade på sjätte plats.

Björn Lind var fjärde snabbast i kvalet, men än är inte den dubble OS-mästaren tillbaka i gammalt slag. Lind slutade på femte plats i sin kvartsfinal – orken tröt på upploppet och han föll från sin andraplats.

En som däremot räckte till var Lina Andersson. OS-guldmedaljören i lagsprint kunde inte hänga med Petra Majdic, Slovenien, som vann överlägset, men Andersson, som fick hela förra säsongen förstörd av kikhosta, slutade tvåa.

Andersson slog Justyna Kowalczyk i en spurt. Först dömdes polskan som tvåa, men efter målfotogranskning ändrades beslutet.