Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jesper Modins revansch efter gårdagens otur: "Jag började ropa efter nya pjäxor"

Sundsvallssonen Jesper Modin fick avbryta gårdagens 15 km klassiskt för att pjäxan gick sönder. På torsdagen fick han sin revansch när han kliva upp på pallen efter att han körde sitt Piteå till bronsmedaljen på sista sträckan.
Stockviks herrlag kom fyra och Tynderö på 30:e plats.
Charlotte Kalla och hennes Piteå Elit vann damklassen där Stockviks damer blev 14:e

27-årige Modin gjorde en stark inledning av gårdagens lopp men tvingades bryta mitt under loppet.

– Det var otroligt surt när jag efter fem kilometer kände att skidan höll på att ramla av. Jag tittade ner och såg att det var infästningspunkten på pjäxan som höll på att släppa. Jag började ropa efter nya pjäxor, men det är inte så alla som har ett par 47:or att låna ut efter spåret, berättade Modin med ett skratt i en intervju med SVT efter dagens stafett.

I dagens lopp höll pjäxorna och han kunde köra sitt Piteå till en bronsmedalj efter en spurtuppgörelse med Falun-Borlänges Anton Hedlund.

– Vi är överraskade. Även om vi hade en liten förhoppning om chans till medalj, sa Modin som tackade vallarna för framgången.

Modin, som haft en tung säsong hittills tror nu att formen börjar komma.

– Det har varit lite otajmade sjukdomar så har inte kunnat åka de tävlingar som behöver för att kunna få åka världscupen. Det är klart att det är tråkigt, men nu börjar formen komma och jag hoppas på en bra avslutning av säsongen, sa Modin till SVT.

Stockviks SF:s lag hamnade precis utanför pallen, dryga minuten efter segrande Hudiksvall. I Stockviks lag ingick Anders Svanebo, Eddie Edström och Anders Jonsson.

Tynderötrion Emil Lagergren, Henrik Dahlén och Simon Svanebo åkte i mål 15 minuter och 34 sekunder bakom segraren på en 30:e plats.

I damklassen vann Sundsvallsbon Charlotte Kalla och Piteå Elit drygt en minut före tvåan Åsarna. 5.57 efter vinnarlaget körde Stockviks lag med Filippa Lindman, Alicia Persson och Isabelle Persson in i mål.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.