Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jessica Falk rockar tufft

Det är inte tal om mycket mjuk country när Jessica Falk kommer med sitt andra album från Nashville. Redan den första låten, titellåten "Just do it", anslår den rockiga tonen.

Annons

Jessica Falk från Sundsvall började skriva egen musik 2009, fem år efter att hennes mamma dött i tsunamin i Thailand. Hon fick kontakt med den legendariske munspelaren Charlie McCoy, som spelat med Elvis Presley, Bob Dylan och Johnny Cash, och efter den osannolika debuten går hon nu över till ett tuffare, mer rockigt sound.

Fortfarande handlar det om musiker av högsta klass, det finns nog knappast några studiomusiker i Nashville av någon annan sort. Scott Baggett har producerat och har, tillsammans med Jessica Falk själv, stor betydelse för hur det låter.

Scott Baggett har bland annat producerat det mesta som Jill Johnson spelat in i Nashville. Jessica Falk har något av samma självklara närvaro som Jill Johnson i sin musik. Hon har inte lika bra röst som Jill Johnson (vem har det?). Däremot kan hon nog matcha Jill Johnson som låtskrivare, att döma av det här andra albumet.

Jessica Falk rockar ganska tufft på flera spår. Jessica Falk skriver bra låtar, både texten och musiken. Produktionen är också kraftfull. Jessica Falks röst är förvisso bra, men saknar den lite råa ton som den rockigare musiken vill ha.

Men det är ingen tvekan om att vi väntar på ett tredje album från Jessica Falk, gärna från Nashville.

Bästa låt: Hårt drivande, fuzziga och rytmiska "Forever and a Day".

Artist: Jessica Falk

Album: "Just do it!"

Bolag: Eryn Music

Genre: Countryrock

Betyg: 3/5

LARS LANDSTRÖM