Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jetbone är ute på en magisk resa

Efter många vändor till inspelningsstudior på Gotland och i Norrfjolsta utanför Sundsvall kan Jetbone presentera sitt nya verk Magical Ride.
Den 28 oktober är det släppfest på Sveateatern.

Annons

Jetbone har två nya sångare. Men de har funnits i bandet hela tiden. Det är basisten Gustav Gurten Sjödin och gitarristen Alin Riabouchkin.

– Det känns skönt att sjunga. Det var ofta vi som skrev låtarna. Nu är våra texter grund till låtarna istället för att vi ska anpassa oss, säger Alin Riabouchkin.

Sedan förra skivan har bandets besättning förändrats.

– Det känns bara positivt. Vi har fått in mer kompetens, säger Alin Riabouchkin.

Det är inte bara medlemmarna som har ändrats. Det har även soundet. Från energisk Hellacoptersrock finns inspirationen nu i södra USA.

– Jag har upptäckt öppet G, det öppnade upp en helt ny värld för mig. Det blir mer sydstatstwangigt.

En person som har stor del i deras nya sound och hur plattan låter är producenten på Gotland Micke Lyander.

– Vi gick som i rockskola hos honom. Han menade att vi kunde skita i om vi spelade fel om det svängde och tvärtom, säger Albin Linder.

– Han tog producentrollen på allvar, säger Sebastian Engberg.

När de gjorde skivan var det inte med ett klassiskt albumtänk. Varje låt skulle kunna vara en singel.

– Vi koncentrerade oss på bra melodier och sväng. Det är mer soulinspirerat nu också, säger Alin Riabouchkin.

– Det är -72 rakt igenom. Många band säger att vill låta 60- och 70-tal men man hör att det är modernt, säger Albin Linder.

Den 28 oktober släpper Jetbone Magical Ride och då blir det också släppfest på Sveateatern. De har redan lirat hälften av låtarna på skivan live. De ser fram emot kvällen.

– Det känns coolt. Jag gillar teaterkonserter. Att vi har releasen här är inget ont om de andra ställena som Pipeline eller E-Street men vi vill inte göra som alla andra, säger Alin Riabouchkin.