Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jezewski slå på stort

Peter Jezewski har sedan han slutade i The Boppers spelat i många konstellationer och varit runt hela Sverige och lirat.
Men det var länge sedan han gjorde en större show.
Den 7 april kommer han till Tonhallen med sin föreställning Be bop a luba.

Annons

Peter Jezewski släppte förra året en skiva med tolkningar av låtar från 50- och 60-talet, den eran han gillar mest. Meningen var att han sedan skulle ha skivreleasen på Hamburger börs, men det kändes fel. Han hade arbetat med många gästartister och då föddes idén att göra en rockshow med dem. Föreställningen Be bop a luba kom till.

– Jag har inte kunnat göra tjejlåtar innan men nu har jag möjlighet till det, säger han.

Det svåraste arbetet med showen var att minska ner antalet låtar han ville ha med från början. Showen är i nuläget två och en halv timme med paus. Enligt Peter Jezewski är det melodierna han är ute efter.

– Lyssnar man på musiken sitter den inte alltid perfekt, men det är otroligt bra låtar. I Blowing in the wind med The Hollies sjunger de så surt så att man tappar brallan, men jag älskar den låten. Jag är såld på den musiken fortfarande, säger han.

Grunden till intresset kom med tidiga Beatles, han fick sin första singel när han var sju år, och under samma tid var Elvis populär. Efter en utflykt till lite tyngre musik dök intresset för amerikanska muskelbilar upp och därmed också ett större intresse för gammal rock 'n' roll.

– Jag var med i ett band som hette Tungt sjukhus och vi fick ett gig på Bålsta car show. Den spelningen gav fler och då började jag rota mer i den musiken.

Be bop a luba turnerar runt på konserthus i Sverige och det finns en orsska till det.

– Det är oftast bra och stora scener. Vi har med oss mycket rekvisita och vill jobba med entréerna, säger Peter Jezewski.

Föreställningen kommer att bli en glad och ganska kommersiell 50-talsshow med en stor besättning. Förutom Peter själv har han med sig elva personer i bandet, fyra dansare, Carina Jaarnek och The cotton eye Joe show som består av tre personer.

– Det är första gången jag gör något sådant här i eget namn. Jag har inte jobbat med blås förut heller så det kommer att ge en kick.