Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jill Johnson tillbaka på verandan – utan "tönthatt"

Jill Johnson ville ge countrymusiken upprättelse – det resulterade i tittarsuccé, hyllningar och tunga priser. Nu är "Jills veranda" tillbaka för en andra säsong.
– Det är klart att det kommer att jämföras med första säsongen, säger Johnson.

Läs också: Så bra är nya säsongen av "Jills veranda"

Ett av de senaste årens mest hyllade svenska tv-program föddes ur en frustration. Artisten Jill Johnson tyckte att countrymusiken var missförstådd i Sverige och att genren fått "bära en tönthatt".

– Jag tycker inte att texterna är banala, jag tycker att countryn reflekterar livet och vardagen och vardagen är ju livet för väldigt många människor, berättar hon.

Resultatet blev "Jills veranda" och succén var omedelbar. På fjolårets Kristallengala belönades "Jills veranda" med priserna för årets program och årets realityprogram samtidigt som Jill Johnson själv utsågs till årets kvinnliga programledare.

– Succén, jag kan väl inte säga att den var helt oväntad men den var helt oväntad för mig. Jag räknar aldrig med någon succé, det gör man väl inte när man är ödmjuk och försiktig, säger hon.

Läs också: Strömstedt om sin politiska kupp i "Så mycket bättre"

Programmet innebar också ett uppsving för såväl countrymusiken som Jill Johnson själv.

– Om det var stark motvind innan så är det definitivt ingen medvind nu, men det är absolut vindstilla. Jag märker att jag har fått en mer intresserad publik. Det har också varit mycket kärlek, jag tror inte det har gått en dag sedan det första avsnittet sändes utan att jag fått något slags komplimang för programmet, säger hon.

När den andra säsongen av "Jills veranda" nu ska få premiär är förväntningarna förstås högt ställda och jämförelser med debutsäsongen oundvikliga. Hos Jill Johnson finns dock inte någon nervositet.

– Jag är så stolt och lycklig över att ha varit med om den här resan och jag känner mig redan trygg med vad vi har presterat. Jag tänker inte sitta och oroa mig, jag fick ju förtroende att göra det igen och det är helt fantastiskt, säger hon.

Läs också: Inte lika mycket rajtan-tajtan när Plura bjuder in kändisar till sitt torp

Den här gången gästas "Jills veranda" av bland andra Seinabo Sey, Veronica Maggio och Annika Norlin. Precis som i första säsongen formas varje avsnitt efter respektive gäst.

– Det blir så speciellt när de flygs in och så är det fem dygn med kameror på hela tiden. Alla förvånar ju på sitt sätt, men till exempel en sådan som Veronica, som jag sett som den här svala och sensuella kvinnan, hon var ju världens skojigaste person, säger Jill Johnson.

På frågan om huruvida det också kommer att bli en tredje säsong tvekar hon.

– Jag känner inte det nu. Jag tycker inte om när man tömmer ut saker till sista droppen, jag tycker om att lämna folk med ett sug. Men det är ändå inte ett nej, säger Jill Johnson.

"Jills veranda" får premiär i SVT1 den 11 november. (TT)