Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jimmie Näslund slutar som chefredaktör

Allehanda.se:s, TÅ:s och ÖA:s chefredaktör Jimmie Näslund slutar sin tjänst.
I stället blir han vd på nybildade Sörmlands Media.

Efter sju år slutar Jimmie Näslund som chefredaktör och ansvarig utgivare för Allehanda.se, Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Han efterträdde Ola Eriksson som haft tjänsten sedan 2006 när Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda gick ihop och bildade Allehanda Media.

– Jag har haft sju fantastiska år med Allehanda.se, TÅ och ÖA, men nu är det dags att gå vidare. Engagemanget från vår läsekrets och entusiasmen hos mina medarbetare är bestående intryck jag tar med mig härifrån.

När ägarkoncernen Mittmedia ombildades i början av 2010-talet övergick Allehanda Media till att bli en del av företaget. I dag äger Mittmedia 18 dagstidningar och 10 webbsajter i mellersta Sverige.

– Jag känner mig helt trygg i att TÅ, ÖA och Allehanda.se, med sin grundläggande tyngd i det lokala journalistiska uppdraget, kommer att fortsätta utvecklas under lång tid framöver.

I stället blir Jimmie Näslund ny vd för Sörmlands Media, ett nybildat bolag som tillsammans med just Mittmedia nyligen övertagit ägandet av Promedia.

Jimmie tog nyligen en masterexamen i företagsekonomi med inriktning på strategi- och marknadsfrågor från Handelshögskolan.

Efter fredagens styrelsemöte hos Sörmlands Media och måndagens MBL-förhandling är det klart att han tillträder som vd.

– Det ska bli mycket spännande att få ta mig an ett uppdrag som ger mig möjligheten att ansvara för bygget av ett modernt medieföretag från grunden och detta på en mycket expansiv och dynamisk marknad.

Det är ännu inte klart när Jimmie Näslund slutar eller vem som efterträder honom.