Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joakim Dvärby kan få ta emot ST-pokalen

Joakim Dvärby plockar medaljer med jämna mellanrum i judon Grand Prix- och Grand Slamturneringar.
Tre stycken har det blivit under året.
Nu är han en av kandidaterna till ST-pokalen 2015.

Annons

Den Ångebördige Joakim Dvärby, som sedan fem år tillbaka representerar Stockholmspolisen, fortsätter att nå framgångar på den internationella scenen.

Inför 2015 hade han bland annat en femteplacering från både EM och VM på meritlistan, och under 2015 har han kunnat räkna in ett par medaljer till prisskåpet.

Framför allt var det maj som var extra lyckat för den snart 27-årige Dvärby. Under maj månad blev det nämligen två bronsmedaljer, en i Grand Slamturneringen i Baku, något som sedan följdes upp med samma valör på Grand Prixtävlingen i Zagreb senare samma månad.

I juli blev det ytterligare en bronspeng för Dvärby, den här gången på GP-tävlingen i Ulan Bator i Mongoliet, något som lovade gott inför VM i Kazakstan i augusti.

Där lyckades han däremot inte upprepa bedriften som gav honom en femteplats under 2013, utan han fick se sig besegrad redan i den första omgången av Zack Piontek från Sydafrika.

Senaste tävlingen för Dvärby var under förra helgen, då den sista Grand Slamturneringen för året avgjordes i Tokyo. Där blev det en sjundeplats för Ångesonen.

Insatserna under året placerar honom som namn 21 på den senaste världsrankingen i herrarnas 90-kilosklass.