Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joakim Nilsson klar för Elfsborg

GIF Sundsvalls Joakim Nilsson är klar för IF Elfsborg. Nu har han skrivit på ett femårskontrakt med klubben och ansluter fortast möjligt.

Under måndagen blev det klart att GIF Sundsvalls mittback Joakim Nilsson lämnar klubben för spel i Allsvenska motståndaren IF Elfsborg.

– Det är kul att vara här och jag ser fram emot att och det känns som ett bra steg för mig att tag, både personligen men framför allt för mig som fotbollsspelare, sade Joakim Nilsson under presskonferensen som hölls på måndagseftermiddagen.

IF Elfsborg har haft ögonen på 22-åringen en längre tid och har enligt klubben "kanske gjort ett försök tidigare" att värva spelaren tidigare.

Mittbacken har skrivit på ett fem år långt kontrakt för laget och han kommer att bära tröjan med nummer 12, som var tidigare Elfsborgsspelaren Sebastian Holméns tröjnummer, på ryggen.

Läs också: Läkarundersökningen klar – Joakim Nilsson presenteras av Elfsborg

Joakim Nilsson har tillhört GIF Sundsvalls organisation sedan 2011 och tog sig från talangverksamheten upp till A-laget.

– Vi är mycket glada att vi kommit överens med IF Elfsborg på ett bra sätt som gör att vi skapar fina utvecklingsmöjligheter på lång sikt för GIF Sundsvall. Det är viktigt att vi hanterar denna uppkomna situation på kort sikt, vilket innebär att vi gör allt vi kan för att Joakim skall ersättas omgående. Vi önskar Joakim stort lycka till i sin nästa utvecklingsmiljö, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom i pressmeddelandet.

Läs också: Överens med Elfsborg – Jocke Nilsson lämnar GIF Sundsvall

– Jag vill passa på att tacka alla ledare, spelare och supportar som stöttat mig under min tid i Sundsvall. GIF är den klubb som fostrat mig från en juniorspelare till där jag står idag, vilket jag är evigt tacksam över. Jag önskar klubben lycka till och kommer naturligtvis följa dem även här i Borås, säger Nilsson.

Joakim Nilsson ansluter fortast möjligt till truppen.

ST-sporten söker Joakim Nilsson.

Läs också: Vi sänder GIF Sundsvalls matcher i Svenska cupen: "En del i vår storsatsning på fotboll"