Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

João svarar Maja, 9 år

Annons

Replik på "Vi elever måste få vikarier", ST 5 november.

Maja, du har skrivit insändare och gett uttryck för vad du känner för de beslut som Barn och Utbildningsnämnden tog i september med stopp på anställningar, inköp och vikarieanskaffning.  Det är bra att du engagerar dig i en fråga som berör dig och din Hellbergsskola. Genom att ta ställning i en fråga använder du din demokratiska rättighet. Det är bra!

Vi var inte glada att behöva ta till sådana åtgärder. De pengar som skola får, kommer från skatterna och alla som bor i Sundsvall vill att vi ska vara rädd om våra pengar på ett bra sätt och inte använda mera pengar än vad vi har. Det hände nu och då behövde vi spara lite. Hade vi kunnat göra något bättre på den korta tiden som är kvar av året, hade vi gjort det. Vikariestoppet påverkar er när lärarna och annan personal är borta, så är det. Vikariestoppet ska upphöra så fort vi kan och senaste när året är slut. 

Ibland blir inte saker som vi har tänkt och hoppats på. Så är det i livet men jag vill ge en stor eloge och tack till alla chefer runt om i vår kommun som hanterar frågan på ett så bra sätt och du visar när du beskriver i din insändare hur bra ni löser situationen i skolan när det dyker upp problem. Bra träning inför livet.

João Pinheiro

Ordförande i Barn och Utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel