Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jocke Axelsson i Howling River: "På ett sätt känns det alltid som att komma hem när jag åker till Sundsvall"

Ett Umeåband med två medlemmar från Sundsvall värmer upp för Temperance Movement på torsdagskvällen.
Med en nysläppt ep i ryggen kommer Howling River till E-Street.

Annons

Umeåbandet Howling River värmer upp för The Temperance Movement. Där hittar vi Robert Bergius från Sundsvall som kommit med på senare tid, men framför allt en av grundarna Jocke Axelsson, som ursprungligen är från Sundsvall.

Musikaliskt tar Howling River de flesta av sina influenser från klassiska rockband från slutet av sextiotalet fram till mitten av sjuttiotalet men även en del från lite mer samtida band för att baka ihop allt till en egen unik mix.

Vad var tanken med bandet när ni bildades?

– Vi ville spela musik som var influerad av The Black Crowes och liknande. Men i och med att bandmedlemmar kommit och gått under åren så har även influenserna ändrats. Nu har vi blandat in lite Little Feat och The Band i mixen också, säger Jocke Axelsson.

Hur känns det att få komma ner och spela i Sundsvall?

– Att spela live i ett originalband är ju bland det roligaste som finns, så det kommer att bli svinkul att få öppna för TTM och även att få spela upp vårt material. Senaste gången jag spelade var på Drakfestivalen 2011 med The Riverside Kings, så det är ju ett tag sedan. Men på ett sätt känns det alltid som att komma "hem" när jag åker till Sundsvall eftersom jag växte upp där och har spelat musik i en massa olika konstellationer. Så visst blir det lite speciellt.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter