Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Andersson tillbaka i Tre kronor

Johan Andersson har haft en tung inledning på säsongen i Timrå IK.
Men på sistone har det lossnat – och i går kom belöningen för slitet.
En plats i förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafssons trupp till Channel One Cup.

Jag förväntade mig verkligen inte att komma med efter det som varit, säger en märkbart glad Andersson, som fick beskedet, att han och lagkamraten Fredrik Hynning tagits ut, via text-TV efter gårdagens träning.

Det som varit är den tunga säsongsinledningen. Efter en riktigt bra elitseriesäsong i fjol, som kröntes med ett succé-VM, där Timråcentern var en av Sveriges bästa spelare, har hösten varit mörk för Andersson – och hela laget.

Det hade egentligen gått spikrakt uppåt hela tiden sedan jag kom till Timrå. Någon gång kommer det alltid en motgång och det blev i höst.

Men under uppehållet (Elitserien gjorde uppehåll för Karjala Cup i början av november) fick jag bra läge att träna bra och att vila. Jag hade en lång säsong och det blev inte så mycket vila i sommar – kanske var det vad kroppen behövde, säger Andersson.

Något verkar i alla fall ha hänt. De senaste matcherna har det lossnat rejält för den nyblivne landslagscentern, som producerat poäng i de tre senaste elitseriematcherna.

Det känns som att jag hittat tillbaka. Vår kedja (med Oscar Sundh och Anton Axelsson) fungerar också bättre och bättre. Kanske har vi velat lite för mycket alla tre, men nu har vi börjat hitta varandra bra, förklarar Andersson den senaste tidens framgångar.

Och nu blir det alltså Ryssland och spel i Channel One Cup den 18-21 december.

Det känns verkligen roligt att få spela i landslaget igen, säger Andersson, som inte fått dra på sig den blågula tröjan sedan bronsmatchen mot Finland i maj i år.

Snart blir det alltså dags igen. Men först återstår två omgångar av Elitserien, innan serien tar julledigt. Närmast väntar Södertälje på bortaplan i kväll. En match den småländske centern tror att Timrå har goda chanser att vinna.

Vi har spelat bra på bortaplan på sistone, även i de matcher där vi inte fått med oss några poäng. Men det lär bli en tight match, första målet blir nog viktigt.

Med tanke på centerns form på sistone är det inte omöjligt att det blir han som gör det.

Annars har han ändå nått åtminstone ett mål i dagarna – landslagsplatsen är återtagen.