Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Nordell ser inget mörker trots Granlos uttåg: "Innebandyn blomstrar"

Enligt ST:s krönikör Andreas Lidén ser det nattsvart ut för innebandyn i Sundsvall. Det håller inte Johan Nordell, som är instruktör vid NIU i Sundsvall, alls med om.
– Tvärt om. Det finns så många positiva tecken som gör att det ser ljust ut för innebandyn i Sundsvall, säger Nordell.

Läs också: Andreas Lidén: Nattsvart för innebandystaden – nu måste lagen släppa fram talangerna

ST-sportens krönikör Andreas Lidén menar att innebandysäsongen i Sundsvall har kryllat av förlorare.

Johan Nordell reagerade när han läste Lidéns krönika och skrev ett långt facebookinlägg där han förklarar varför han inte håller med Lidén. För Sporten utvecklar Nordell sitt resonemang.

– Granlo åker ur och det är jätteolyckligt för innebandyn här. Men för några år sedan hade vi bara ett förbundsserielag och det var ju Granlo. Nästa år har vi fyra och det kan jag bara se som positivt.

Nordell menar att innebandyn blivit bredare och att utvecklingen går framåt, trots Granlos uttåg ur Superligan.

– Toppen har tillfälligt blivit svagare, men tack vare Granlos framgångar och spel i Superligan blomstrar innebandyn i Sundsvall fortfarande när det gäller bredd och kvalité totalt sett, säger Nordell.

Andreas Lidén menar i sin krönika att nuvarande situation kommer att skapa en "huggsexa av Guds nåde" och att det kommer bli dragkamp om spelarna inför nästa säsong.

Finns det underlag för spelarmaterial?

– Jag tycker inte om att sätta upp begränsningar för vad som är möjligt och inte möjligt. Uppenbarligen har vi tre herrlag som är kvalificerade för att spela i division 1. Då borde det finnas ett underlag för att spela där, säger Johan Nordell.

Läs också: Nu tappar Granlo BK sin världsstjärna – högaktuell för internationellt äventyr

Lidén menar i sin krönika att det är dags att släppa fram talangerna. På den punkten menar även Nordell att det finns många unga som kommer upp från de yngre leden.

– Det kommer fram väldigt många unga, duktiga talanger. Vi hade i fjol ett lag som var i SM-final för 16-åringar, det har vi inte haft på elva år. Vi har dessutom ett damlag i Sundsvalls IBF som är snudd på att gå upp i superligan. Det har vi inte haft på 20 år.

Nordell menar att konkurrenssituationen som nu finns kommer att gynna sporten i Sundsvall.

– Jag tycker att kvalité och effektivitet gynnas av konkurrens. Det är det som sporrar och utvecklar oss.

Granlos degradering leder till att unga spelare inte längre har ett lag på högsta nivå att följa. Samtidigt menar Nordell att chansen för alla spelare, oavsett ålder, att få egen erfarenhet på hög nivå nu är större än någonsin.

– Det är klart att det hade varit bättre om vi haft ett lag i superligan för våra unga spelare att se och uppleva de allra bästa spelarna.

– Ju fler lag vi har desto fler spelare, oavsett ålder, får möjlighet till att få erfarenhet på högre nivå. Jag tror att bredd skapar topp. Ibland får man ta ett steg bakåt för att ta två framåt.

Läs också: 1 456 dagar mellan uppgång och fall – här är Granlos fyra säsonger i Superligan

Nordell återkommer till att konkurrensen är viktig för sporten och tror att distriktet kan bli stärkt av den nuvarande situationen.

– Den konkurrens vi får här kommer skapa ytterligare utveckling och framgång igen för hela distriktet, som kanske är ännu starkare än den vi har haft med Granlo.

– Det skulle säkert kunna slå ut någon klubb, men konkurrensen har alltid varit drivkraften och det som gjort att vi är på tårna. Utan konkurrens blir det en total stagnation.