Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Olsson skadad – kan missa Vasaloppet

Johan Olssons start i Vasaloppet är allvarligt hotad.
Vinterns alla sjukdomar har nu följts upp av en skada som gör hans start oviss.

Annons

I ett meddelande till TT skriver Johan Olsson:

"Jag är skadad och behöver avsätta all tid till rehabilitering för att ha en liten chans att ställa upp i Vasaloppet. Jag ger i övrigt inga mer kommentarer angående det."

Johan Olsson tillägger sedan att han tar beslut om start torsdag eller fredag före loppet.

Det har varit en mardrömsvinter för Johan Olsson som inte åkt ett enda lopp den här säsongen. På försäsongen blev han däckad av flera sjukdomsintervaller som förstörde varje försök att komma tillbaka. Men i slutet av januari blev han frisk och isolerade sig i familjens stuga i Vemdalen för en extrem hårdträning inför Vasaloppet. Signalerna såg lovande ut med en Johan Olsson som berättade att han åkte upp mot åtta mil om dagen under en längre period.

Enligt plan skulle Johan Olsson i början av nästa vecka göra de sista förberedelserna inför Vasaloppet, som länge varit ett mål för honom i vinter då hans satsat på att vara med i långlopp.

Men på fredagen kom alltså meddelandet till TT som signalerar att starten i Vasaloppet är högst osäker.

En utebliven Johan Olsson skulle också vara ett slag mot intresset för Vasaloppet som därmed skulle mista sitt största affischnamn.

Tidigare artikel: Chockträning ska göra Johan Olsson till vinnare

Mer om Vasaloppet:

TV: Sara Lindborg i Östersund satsar på seger i Tjejvasan

Risk för trafikkaos inför Vasaloppsveckan – kör inte den här vägen till Åre