Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johan Rabaeus om jumboplatsen: "Förvånar mig om jag går vidare"

Johan Rabaeus ligger sämst till bland kändisarna inför fredagens "Let's dance" - och han har inga större förhoppningar om att klara sig kvar i programmet.
– Det skulle förvåna mig om jag går vidare, säger skådespelaren.

I "Let's dance"-premiären fick Johan Rabaeus och hans danspartner Cecilia Ehrling lägst poäng av domarna och de gjorde inte heller någon succé hos tittarna.

Det innebär att paret har det sämsta utgångsläget inför fredagens avsnitt eftersom förra veckans poäng och röster följer med.

– Det får jag hacka i mig, jag tar inte så jättehårt på det. Någon ska ju komma sist och jag kvalificerar mig gärna till det. Jag är ju äldst i gänget också, det hade varit hemskt om det hade drabbat någon av de yngre, säger Johan Rabaeus.

Läs även: Linda Lindorff skadad i "Let's dance" – nu avråder läkare från dans

Han berättar vidare att han skulle bli förvånad om han inte åkte ut i veckan. Danspartnern Cecilia Ehrling säger dock att de ska göra allt för att de inte ska behöva lämna tävlingen:

– Det blev ett "wake up call" förra fredagen när vi hängde pyrt till. Nu har vi tränat väldigt hårt och något har tänt till hos Johan, det är jättekul.

Johan Rabaeus själv är annars nöjd med premiärprogrammet.

– Det var ju kul och vansinnigt, det måste jag säga. Det är ju som Melodifestivalen ungefär, det är något slags vansinnesnivå på båda de här evenemangen och det tycker jag är kul, i lagom dos, säger han, som tävlade i just Melodifestivalen med gruppen Ravaillacz för tre år sedan.

Läs även: Efter skadan – Lindorff dansar vidare under avtal

Den här veckan fortsätter "vansinnet" i form av en ny dans.

– Vi ska göra en jive, Cecilia och jag. Det går fort som fan så jag hoppas att jag hänger med. Det är utmanande, det är kort om tid. Jag gör ju annat också så det är viss begränsad tid som jag kan hålla på, säger Johan Rabaeus.

Annat ja - Johan Rabaeus är ju som bekant skådespelare och anställd vid Dramaten. Just nu syns han i en uppsättning av Molières "Den girige".

– Jag tycker det är kul med sådant här, "crossover". Du vet, när man har asiatisk tång och blandar det med gröt. Så ser jag på att jag är med i "Let's dance", säger han.

Är "Let's dance" gröten då?

– Det jag till andra att avgöra. Det ligger i betraktarens öga.överlåter

"Let's dance" sänds i TV4 på fredag klockan 20.00.