Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes Skagius klarade inte OS-kvalgränsen – experten kritisk: "Det var en dålig målgång"

Johannes Skagius hade hoppats klara OS-kvalgränsen på 100 meter bröstsim.
Det lyckades han inte med utan blev i stället utslagen redan i försöken.
– Pinsamt dåligt, sa Skagius.

Johannes Skagius är just nu på plats i London för EM 2016.

När 21-åringen från Sundsvall pratade med Sporten inför tävlingarna i Englands huvudstad var han förväntansfull – och hoppades att klara den svenska OS-kvalgränsen 59,81.

– Det skulle vara en otroligt stor personlig vinst. Efter allt som hänt de senaste åren, först med sjukdomen och sedan nästan en depression kan man säga. Det skulle vara en otrolig vinst och ett kvitto på att jag är klar med alla motgångar, berättade Skagius.

LÄS MER: Skagius noggranna föreberedelser i jakten på OS-platsen – rakade sig i två timmar: "Nervös och pirrig"

Men försöket blev inte som Johannes Skagius hade tänkt sig.

Efter en fin start tappade Skagius under de sista 25 metrarna och till slut simmande han in på en sjundeplats med tiden 1.01,84.

– Det var en dålig målgång. Det avgjorde. Annars hade det blivit en bättre tid, kommenterade TV12:s expert Louise Karlsson.

Tiden 1.01,84 var sekunden långsammare än Skagius personliga rekord, 1.00,83. Den innebar dessutom att han inte gick vidare utan slogs ut redan i försöken – och drömmen om att kvala in till OS gick upp i rök.

– Det är pinsamt dåligt. Inte alls vad jag ville. Jag kom inte in i simningen och var kanske lite obekväm. Nu vill jag bara åka hem och gräva ner mig någonstans, sa Skagius till TT efteråt.