Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johannes Skagius kvalade sig vidare till EM i London: "Det finns mer att hämta"

Han har missat EM de två senaste åren. Men efter kvaltävlingarna i Swim Open är Sundsvallssimmaren Johannes Skagius klar för EM i London i maj.
– Det känns jätteskönt. Det var målet med den här tävlingen, säger han.

Det blev lyckosamt för Johannes Skagius under torsdagens lopp i Swim Open i Stockholm. På herrarnas försök 100 meter bröstsim kom han på tredje plats med tiden 01:01,9. och kvalade sig därmed vidare till EM.

– Nu är jag tillbaka i landslaget och det känns skönt. Det här är första veckan på länge som jag känner mig snabb och fräsch men jag hoppades ändå på lite mer, säger han.

I herrarnas A-final 100 meter bröstsim låg Johannes Skagius på en fjärdeplats med tiden 00:28,66. efter 50 meter. Men han slutade på en sjätteplats med tiden 01:01,7.

– Jag är nöjd med resultaten och jag brukar ha ganska lätt att prestera när det gäller. Det är det bästa jag presterat på ett och ett halvt år så det känns bra, men det finns mer att hämta och det kommer att komma.

På lördag väntar det sista loppet för Johannes Skagius i Swim Open då han simmar 50 meter bröstsim. Jakten på en OS-biljett till Rio i sommar fortsätter.

– Nu blir det sex veckors fartträning för att klara OS-kvalet och hitta känsla och kvalitet. Nu är det lite bambi på hal is och jag har inte riktigt koll på hur det känns och ska kännas. Detaljer som uppgångar, vändningar och starter måste få komma nu under några veckors snabb träning, säger han.