Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johans lycka: Blev Sveriges bästa – skickas på VM-final i studentföretagande

Årets studentföretagare kommer från Mittuniversitetet i Sundsvall.
Johan Wikströms kommunikationsbyrå Genomtänkt vann 150 000 kronor – och kommer nu få tävla internationellt med sitt varumärke.
– Det känns som att jag ska spela med landslaget, säger han.

Annons

Under onsdagskvällen vann Johan Wikström i egenskap av grundare, priset som årets studentföretagare för sin kommunikationsbyrå genomtänkt.

– Det är grymt. Det är bra för hela jäkla Västernorrland faktiskt. Vi behöver lite ljus på oss. Det är inte bara stockholmare som kan vinna priser, säger han.

Priset för det är 150 000 kronor. Och så en plats i finalen i Bangkok.

– Det är hur stort som helst. Vi är bäst i Sverige. Nu får vi representera dem i Bangkok. Jag sa det på presentationen: "Skickar nu mig till finalen, då känns det som att jag ska spela med landslaget. Då blir jag våra studentföretagares Zlatan, och skickar ni dit mig så klackar jag den i krysset".

Nu är det bara att hoppas. Finalen går 10-12 maj.

Men varför vann då Genomtänkt?

– Vi tar fram ett mjukvarusystem för e-handel som klassas som en innovation. Så det är ju en internationellt lanserbar produkt. Det var väl det och att vi refererar till Zlatan på våra presentationer.

I sommar blir han klar med studierna på Informations- och PR-programmet på Mittuniversitetet i Sundsvall. Och han behöver knappast fundera på vad han ska syssla med då.

I höst lanserar företaget, som förutom honom består av sju ytterligare personer, sin mjukvara. Så resan har bara börjat.

Fler nyheter:

En av lägenheterna klar – titta in i nya 70+ boendet på Norra kajen

Permobil nyanställer igen – premiär för första digitala produkten nästa vecka

Efter succésäsongen – Anna Holmlund vinner den totala världscupen