Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JOHANSSON: Det var män mot pojkar – vilka ska egentligen stoppa Juniorkronorna?

HELSINGFORS. Det kändes som män mot pojkar.
Juniorkronorna mot Slovakien blev ingen hockeymatch. Det var en överkörning i 60 minuter från svenskt håll.
Ytterligare ett bevis på hur speciellt detta landslag är.

Annons

Man ska aldrig säga aldrig. Särskilt inte i hockey. Ibland kan de mest förutsägbara matcherna sluta i något helt annat.

Precis så var det i Helsingfors. Tur då att det inte var Sveriges match mot Slovakien. Ett par spjutkast ifrån Helsingfors ishall skakade nämligen Danmark Ryssland och var 44 (!) sekunder ifrån att ta sig till semifinal. Något som hade räknats som en av JVM-historiens största skrällar.

Sverige mot Slovakien blev lyckligtvis aldrig det Danmark-Ryssland var. Från första minut hade Rikard Grönborgs pojkar bestämt sig. De skulle till semifinal. Och när Joel Eriksson Ek pangade in 1-0 efter fem minuter kändes det som att det var början på en överkörning.

Så blev det också.

Stundtals kändes det som att det var män mot pojkar som spelade mot varandra. Sverige var större, starkare och bättre. I allt.

Dmytro Timashov, Rasmus Asplund och Alexander Nylander showade som vanligt, Adrian Kempe, Axel Holmström och Oskar Lindblom kändes som tre ånglok varje gång de äntrade isen och spelare efter spelare visade vilken stor skillnad det är mellan Sveriges landslag och Slovakiens landslag.

Det var kul att se. Men framför allt skönt att Sverige inte på något sätt underskattade slovakerna utan de malde på byte efter byte som om det vore USA eller Finland på andra sidan. Deras beslutsamhet kändes upp på läktaren och deras insats andades klass rakt igenom.

När denna text skrivs är det inte klart vilka Sverige möter i semifinalen. Men oavsett om det blir Finland eller Kanada kommer det bli en sinnessjukt mäktig match.

Två stornationer, i en semifinal, i ett fullsatt Hartwall Arena. Kan det bli bättre?

LÄS MER: JOHANSSON: Defense wins championships – tur då att Sverige är bäst i JVM