Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johnny Skalin och Sverigedemokraterna sviker de äldre

Johnny Skalin (SD) är en mäktig person inom sitt parti. Han är Sverigedemokraternas talesperson i EU-frågor i riksdagen. I riksdagen sitter Johnny Skalin och föreslår i statsbudget efter statsbudget mindre resurser till kommuner och landsting. I den senaste stadsbudgeten som de presenterat vill (SD) sänka statsbidragen till kommuner och landsting med upp till 36 miljarder de kommande åren. Den politiken driver Johnny Skalin i riksdagen. En politik för minskade resurser till välfärden och i stället stora skattesänkningar för de som redan har.

■■ Läs fler debattartiklar på ST Debatt

I Sundsvalls kommunfullmäktige, där han också sitter, och tar ut ett gruppledararvode motsvarande 27 procent – trots sitt heltidsuppdrag som riksdagsledamot – deltog Johnny Skalin i senaste och föreslog vid 14-tiden att det borde bli ett stopp på besparingar inom socialnämndens verksamheter och att dessa verksamheter behöver mer resurser. Självklart presenterade inte Johnny Skalin hur de över 100 miljoner kronor i underskott som socialnämnden har ska finansieras i stället.

Klockan 15 behandlade kommunfullmäktige (S), (V) och (C):s välfärdssatsning som bland annat innebär 30 miljoner kronor till förstärkt bemanning inom äldreomsorgen. Den satsningen röstade Johnny Skalin, tillsammans med övriga oppositionen nej till och ville utreda mera. Sällan har ett hyckleri varit så tydligt. På en timme ändrade Johnny Skalin uppfattning från att välfärden behövde mer pengar till att ställa tycka att välfärden behöver mindre pengar. Allt detta för att spela ett politiskt spel och sabotera för oss som vill stärka välfärden.

Sverigedemokraterna är ett utpräglat högerparti och vill att Moderaterna ska inneha statsministerposten i Sverige. Sverigedemokraterna är det parti i Sveriges riksdag som föreslår störst skattesänkningar, framförallt inriktade för höginkomsttagare. I Sundsvall siktar nu Johnny Skalin att få inflytande genom att försöka bjuda in sig själv till samtal med Moderaterna, ett parti som i Sundsvall föreslår ytterligare besparingar på socialnämnden i sin budget. Hittills har (M) inte accepterat någon invit, men det är tydligt att Sverigedemokraterna vill ha en (M)-styrd kommunledning.

Vill du ha mer resurser till vården och omsorgen i Sundsvall så kan aldrig Sverigedemokraterna, eller för den delen Moderaterna, vara ett alternativ. Det valet är tydligt för Sundsvallsborna efter senaste kommunfullmäktige.

Niklas Säwén (S)

Ordförande Socialdemokraterna Sundsvall

Läs även:

L: 30 miljoner är inte en satsning på de äldre – det är oansvarigt i tider av underskott

Jag tar hellre en varm hand än en dator när jag blir dement

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel