Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Johnny Skalin om det kritiserade inlägget: SD-politikern riskerar uteslutning

Sverigedemokratiske riksdagsledamoten och ordförande för SD-distriktet Västernorrland Johnny Skallin kommenterar nu Kent Elfstrands, tidigare Nilsson, inlägg.

– Han riskerar uteslutning ur partiet. Det finns hög grad av rasism i det han skriver, säger Johnny Skalin

Sverigedemokraternas ekonomiske talesperson Johny Skalin ser inte med blida ögon på Kent Elfstrands inlägg på Facebook. Nu kommer han och resten av partistyrelsen att ta ställning om Elfstrand kommer att uteslutas.

Han säger själv att det är skämt. Det går inte att skylla på att man skämtar. Man skämtar inte på Facebook på det här sättet. Det går inte att göra så. Det går inte att skilja på vad som är privat eller inte, säger Johnny Skalin.

Nu uppger han att Kent Elfstrand riskerar uteslutning.

– Det gör han. Först kommer vi göra ett personärende och utreda frågan. Han ska få förklara och ge sin sida av det hela, säger Johny Skalin.

Anders Rönmark: Den här rasismen tar inte Elfstrand (SD) avstånd från

Han säger själv att han inte är rasist, utan klarsynt. Är han rasist?

– Jag har svårt att se vad som är klarsynt i det här, säger Johnny Skalin.

Nu ser det allt annat än ljust ut för Elfstrands framtid i Sverigedemokraterna.

– Liknande fall har slutat med att personer utesluts ur partiet, säger Johnny Skalin.

Det här är inte första gången sådant här händer SD, vad beror det på?

– Det händer nog överallt. Men kanske mer hos oss som inte har en helt solid verksamhet. Det händer att vissa personer slinker in och får positioner som de inte skulle få i andra partier, säger Johnny Skalin.

I april kommer partistyrelsen i Sverigedemokraterna kunna ta beslut om Kent Elfstrand ska uteslutas.

– Det måste utredas först. Vi har en demokratisk process. Men vi kan rekommendera personer att ta en timeout, säger Johnny Skalin.