Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonatan Nielsen berättar om beslutet att lämna Timrå IK: "Har inte mått bra"

Efter matchen mot Björklöven förra veckan berättade Roger Forsberg om problemen som höll Timråbacken Jonatan Nielsen borta från spel. På fredagen kom beskedet att han lämnar Timrå IK. "Jag har inte mått särskilt bra", säger backen.

Vi har tidigare berättat att Timråbacken Jonatan Nielsen haft problem med synen och balansen den senaste tiden.

LÄS OCKSÅ: Timråbackens mystiska åkomma: "Får flimmer för ögonen"

Han har saknats de senaste träningsmatcherna och inför mötet med Mora på fredagen kom beskedet att han lämnar Timrå IK. För Sporten berättar backen nu om beslutet att bryta kontraktet.

– Det är som det sags tidigare, jag har inte mått särskilt bra. Jag har haft problem med bland annat flimmer för ögonen och kan jag inte prestera gynnar det varken mig eller Timrå. Då bryter vi kontraktet i stället och jag får komma hem och börja må bättre, säger han.

Vet du vad problemen beror på?

– Nej, jag får ta tag i det ännu mer nu och försöka ta reda på vad det kan vara. Det flimrar framför ögonen och jag har svårt att fokusera kan man säga.

– Vi har kollat upp allt man kan tänka sig. Till slut valde jag att bryta för att komma hem. Jag kände att jag inte mår bra och då vill man inte gräva ned sig ännu mer. Det är bättre att få komma hem och ta det lugnt och reda ut vad det är ordentligt.

Nielsen betonar att han trivts bra med Timrå IK som förening och med spelarna i laget.

– Ja, det är så tråkigt. Timrå är en bra klubb och jag hade sett fram emot det här som fasen. Men nu var jag tvungen att ta hälsan först. Timrå har verkligen försökt hjälpa mig med allt de kan, det är mitt eget beslut att nu räcker det för mig.

Hur är det att inte veta vad problemen beror på?

– Det är inte alls roligt. Det kan vara något stressrelaterat eller vad som helst. Jag tror inte det är något farligt. Förmodligen kommer det i från att jag biter ihop käkarna på nätterna eller något sådant. Det är nog små faktorer som klumpats ihop och och blivit för mycket.

När det gäller hockeykarriären vet inte Jonatan Nielsen hur den går vidare.

– Just nu vill jag bara komma hem och andas ut lite. Sedan får vi se vad som händer om det släpper. Hockey vill jag i alla fall spela naturligtvis, det är det man älskar att göra.

När Sporten når backen har han redan åkt hem till Anderstorp för att vila ut.

För Timrå IK:s del var beskedet givetvis ett bakslag.

– Framförallt är det tråkigt för hans del. Han har fått chansen i Allsvenskan efter flera bra säsonger, men det vi sagt är att om han inte mår bra, inte trivs och inte kan göra sitt bästa så vill vi inte tvinga honom, säger Roger Forsberg.