Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonathan Hedströms svåra tid efter infekterade övergången till Timrå: "Blev nedslagen vid pissoaren"

Jonathan Hedström hade lovat att det skulle bli spel i Skellefteå när han kom tillbaka från NHL.
I stället valde han Timrå. Nu berättar han om misshandeln efter övergången, och när en Hedströmdocka hittades hängande från en bro.
– Folk, framför allt när de dricker, blir jävligt otrevliga, säger Hedström till Sportbladet.

Jonte Hedström fick sitt genombrott i Skelelfteå. I division 1 öste han in poäng och plockades upp av Luleå innan han for vidare ut till NHL.

I en intervju med Norran sa han att det vore kul att spela med Skellefteå om de också tog det steget.

Så kom dagen när han skulle hem – och han hamnade i Timrå.

Övergången blev väldigt infekterad och nu berättar han i efterhand hur han ser på saken.

Skellefteåfansen svarade Hedström med att hänga upp en docka i halsen, vid en bro, med texten "psykologen hjälpte ej". Dockan skulle föreställa Hedström, men nådde aldrig hans ögon. Den som plockade ner den var hans mamma.

– Jag hade ingen aning om det. Men när vi kom till arenan med spelarbussen så var det fullt med vakter och två gick med mig. Då förstod jag att det var något allvarligt på gång, berättar han för Sportbladet.

Glåporden fortsatte hagla mot Hedström i den gamla hemmaarenan.

– Det värsta var när jag i båset hörde folk som jag känner, vuxna människor, stå och skrika ”din jävla hora, din jävla fitta”. Jag tänkte, vad håller ni på med? Så en match satte jag storebrorsan där, bakom vårt bås. Helvete vad han sträckte upp en del. Det blev tyst då, inte ett ord.

Han berättar att trakasserierna fortsatte en lång tid efter. Det gick till och med så långt att han misshandlades till följd av övergången.

– Många, många, många år. Folk, framför allt när de dricker, blir jävligt otrevliga. Sommaren efter besökte jag en festival här i Skellefteå, då blev jag nedslagen vid pissoaren. Jag vaknade upp och undrade vad fan som hände. ”Det är lugnt, jag tog honom”, sa min polare. Han hade sänkt killen som sänkte mig.

LÄS OCKSÅ

Efter upproret förra månaden – Hockeyallsvenska klubbarna kan få mer pengar: "Alla är överens"

►(+) Hockeypuls allsvenska lista, plats 21–30: Försvarsgeneralen, JVM-stjärnan och jagade prestigevärvningen

►(+) Backen saknas igen och centern är tillbaka – så har Timrå gjort sig redo efter julledigheten