Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonathan Norberg från Sundsbruk är nominerad till Lilla Augustpriset

Lilla Augustpriset har blivit en plantskola för nya författare. I år har Jonathan Norberg från Sundsbruk nominerats med novellen "Resan".

"Aldrig mer, sa världen. Ändå hörs stöveltramp på gatorna, i Sverige år 2017. 'Resan' skildrar när den unge mannen Viktor åker till Stockholm för att delta i en nazistdemonstration. Med precision gestaltar författaren en inre och en yttre resa och väjer inte för att utforska människans allra mörkaste sidor."

Så löd Augustjuryns motivering för att nominera Jonathan Norberg från Sundsbruk som möjlig mottagare av Lilla Augustpriset. Själv säger han:

"När människor ibland blir nominerade till fina priser och hävdar att detvar “helt oväntat” så har jag ofta svårt att tro dem - men det här varverkligen just det, helt oväntat. Och jättekul förstås. En stor ära!"

Lilla Augustpriset instiftades 1994 av Svenska Förläggareföreningen för att öka unga människors intresse förläsning och uppmuntra till eget skrivande. Tävlingen är öppen för alla mellan 16 och 20 år och har blivit en riktig plantskola för nya författare. Vinnaren får 15 000 kronor och prisutdelningen sker vid Augustgalan, som i år hålls den 27 november i Stockholms Konserthus.