Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonna Jinton pratar ut – om flytten och förälskelsen

Det fjärde avsnittet av "En slät kopp" gästas av bloggkändisen och konstnären Jonna Jinton.
I podcasten berättar Jonna bland annat om flytten från Göteborg till Grundtjärn, varför hennes blogg är en av Sveriges mest populära och kärleken till nye pojkvännen.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

En Slät Kopp är den lokala podcasten där nöjesredaktörerna Peter Carlsson och Jerker Ullerstam möter kändisar från Västernorrland. I tidigare avsnitt har duon intervjuat programeldaren tillika bloggaren Hanna "Hanapee" Persson, musikern Emil Assergård och Stefan Hildingsson från "Bonde Söker fru". I det fjärde avsnittet intervjuas bloggfenomenet Jonna Jinton, som fascinerat många människor med flytten från Göteborg till lilla Grundtjärn – beläget i skogen drygt tre mil från Näsåker.

Här hittar du podcasten

I samtalet, som hölls över en kaffe vid Jonna Jintons köksbord hemma i Grundtjärn, berättar hon om uppväxten, skolket i skolåldern, varför hon alltid gillat att vara själv och flytten till Grundtjärn.

– När vi besökte Grundtjärn på semestern under sommaren 2010 kände jag i hjärtat att det var Grundtjärn jag ville bo och kort därefter gick flyttlasset. Jag hade inget jobb, inga pengar och ingen plan, men det kändes bara helt rätt att flytta hit, berättar Jonna i podcasten.

Jonna berättar också om den svåra första tiden.

– Den första vintern, då jag bodde i den gamla skolan, var det riktigt kämpigt, framför allt då det var 38 minusgrader i två veckors tid och jag sov på golvet framför kaminen. Dessutom hade jag ju varken varmvatten, tvättmaskin eller dusch, berättar Jonna.

I samband med flytten startade Jonna Jinton även en blogg, för att vänner och familj skulle kunna följa hennes liv på landsbygden. Nu, sex år senare, är hennes blogg en av Sveriges mest populära bloggar och varje vecka gästar mellan 20000 och 40000 unika besökare hennes blogg.

För tre månader sedan flyttade nye pojkvännen Johan in hos henne.

– Det pirrar verkligen i magen, berättar Jinton glatt.

En Slät Kopp kan lyssnas på via allehanda.se och st.nu. Den finns även att ladda ner på Itunes och Acast – sök på "En Slät Kopp" på Itunes och Acast.

Kolla också in

Bonde-Stefan om familjeframtiden med Hanna – så många barn vill han ha

Hanapee är premiärgäst i nya podcasten "En slät kopp"

Här talar kändisarna ut – premiär för lokala nöjespodden "En slät kopp"

Nytt podcastavsnitt släppt – från Undrom till viral succé