Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonna Wistrand det stora utropstecknet när Kovland slog IFK Timrå

Kovland besegrade IFK Timrå hemma i division 2 mellersta Norrland dam i fotboll med 5–0 (2–0). Men snackisen var Jonna Wistrand - som gjorde ett hattrick för Kovland. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Jenny Nordenberg och Marlene Ejerås.

– Vi mötte ett lag som verkligen försökte spela sig ur situationer och gjorde det bra. Vi är nöjd över våra tre poäng och fem fina mål, men vi har haft svårt att få till spelet de senaste matcherna så det är något vi får ta oss en funderare på till nästa match, kommenterade Kovlands tränare Emma Westlund.

IFK Timrås tränare Patrick Davis tyckte till om matchen:

– Tjejerna kom till matchen med en härlig känsla och de gjorde verkligen sitt bästa. Alla ska vara nöjda, även om 0-5 var lite för mycket. Jag tycker att 0-3 hade varit mer rättvist. Bra kvitto till oss var dock att Kovland endast slog långt hela första halvleken, det kändes som om de inte vågade spela boll på egen planhalva, det började de först med efter att det stod 0-3. Nu laddar vi upp för en bra kamp mot Ope!.

Det här innebär att Kovland nu har tolv segrar i följd.

Det här betyder att Kovland är i fortsatt serieledning, med 36 poäng, och IFK Timrå på sjunde plats.

I nästa match möter Kovland Stöde hemma på torsdag 22 augusti 19.00. IFK Timrå möter Ope lördag 24 augusti 13.00 borta.