Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jubilaren Selberg fixade VM-bronset

VM-brons var målet och VM-brons blev det för Amit Selberg från Sundsvalls Atletklubb.
– Jag är väldigt nöjd med det, det måste jag vara, säger Selberg.

Det har gått 20 år sedan Amit Selberg tävlade i VM för första gången. Under VM i bänkpress i danska Rödby fixade Sundsvalls Atletklubbs veteran ett brons till klubben. Han var rankade trea inför tävlingarna, men var inte säker på att komma hem med medalj.

– Jag var sjuk inför VM och tappade mycket i fick och har laddat med pizza och chips för att lägga på mig lite inför tävlingarna, så uppladdningen har inte varit den bästa.

Men en rutinerad herre som Selberg vet hur man levererar. Han säkrade 235 kilo i första försöket. Sedan tryckte han upp 242 kilo både en och två gånger, men fick underkänt av domarna.

– Det var hårda domare i dag, men det gynnade ju mig också, det drabbade alla, säger Selberg, som fick sitt brons, säger han.

– Jag åkte hit för att ta bronspengen så det var riktigt skönt att jag får med mig den hem också.

Klubbkamraten Fredrik Jäder tog VM-medalj i Sölden för tre år sedan, men skadade sig sedan och tvingades till operation. I Sölden blev det brons, men han har tre VM-silver sedan tidigare och satsar mot VM på hemmaplan i Sundsvall nästa år.

– Det är det som är sporren för mig nu när jag försöker komma tillbaka på riktigt, säger Jäder, som gjorde årsbästa i Rödby med 290 kilo. Den här gången räckte den vikten bara till en sjunde plats.

– Konkurrensen är verkligen stenhård, man måste vara uppe i över 300 kilo för att göra resultat, det är tufft. Det var inte kul att hamna utanför pallen när man varit en av dem som stått där de senaste sex VM.

Under fredagen tävlar Calle Nilsson från Bergsjö.