Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jublar över nya myndigheten: "Det här stärker Sundsvall som IT-stad"

 
Statliga jobblöften till länet
Visa alla artiklar

En ny myndighet med 50–60 jobb skapas nästa år och den hamnar i Sundsvall.
– Jag är otroligt glad. Det har varit tuff konkurrens, men vi vann, säger Lars Skandevall på Bron Innovation.

Regeringen meddelade på tisdagen att myndigheten för digitalisering av offentlig sektor ska lokaliseras till Sundsvall. Den ska starta den 1 september 2018 och ha 50–60 anställda de första åren.

Läs mer här: Ny myndighet placeras i Sundsvall – ger över 50 statliga jobb: "Fantastiska nyheter"

– Det går inte att överskatta betydelsen av att Västernorrland får den här positionen. Det kommer att ge flera ringar på vattnet, menar Lars Skandevall, vd för länets IT-kluster Bron Innovation, i ett uttalande.

Stefan Olowsson, chef för Försäkringskassans IT-avdelning, menar att Sundsvall lyckats visa vilken IT-kompetens som finns.

– Det här stärker ytterligare Sundsvall som IT-stad, säger han.

Myndigheten ska samordna, utveckla, förvalta och tillhandahålla en nationell digital infrastruktur för offentlig sektor, heter det från regeringen.

– De ska bland annat bestämma standards. I dag gör alla myndigheter sitt eget, de blir en central styrning, säger Stefan Olowsson.

I myndigheten ska e-legitimationsnämnden med i dag sju anställda i Stockholm ingå, i övrigt är myndigheten ny.

– De kommer att ha många utredare, medan vi jobbar med utveckling och produktion. Sedan hoppas vi få en del uppdrag av dem, säger Stefan Olowsson.

För Plus-kunder: Peder Björk (S) ser många fördelar med nya myndigheten: "Kommer att kunna dra nytta av att den"

För Plus-kunder: Här presenterar regeringen sin nya storsatsning i länet – statsministerns ord: "Nu vänder vi på det här"

För Plus-kunder: Ånges kommunalråd efter Löfvens jobblöfte till Västernorrland: "Vi väntar fortfarande på våra statliga jobb"