Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julbelysning men ingen gatubelysning

Visst kan man fråga sig vad vi håller på med i vårt samhälle. Kan det vara politikernas mening att vi som bor på landsbygden och inte inne i storstaden skall betala mer för samhällstjänsterna än dom som bor inne i staden? Skall vi samtidigt subventionera kostnaderna i Sundsvall?

För oss som bor i Matfors utkant och har en vägsamfällighet som sköter vägen där vi bor har det inkommit en skrivelse från Sundsvalls kommun där man inte längre avser stå för belysningen längs vår väg. Vi frågar oss givetvis om samma skrivelse har gått till alla som bor inne i Sundsvall? Eller kan det vara så att vi som har valt att bo utanför storstaden kan förvänta oss en lägre kommunalskatt som kompensation för detta agerande?

Jag vill uppmana alla er som har drabbats av detta utspel från kommunen att kräva en dialog med ansvariga politiker och tjänstemän på plats. Vi får inte acceptera denna typ av diskriminering. Vi har barn som går till och från skolan som måste ha belysta vägar. Samtidigt får vi en otryggare livssituation som säkert leder till en ökande inbrottsfrekvens.

Om nu sparkraven är så stora på kommunen så att man tvingas gå ut med denna typ av åtgärder så måste även detta gälla dom som bor inne i innerstaden. Nej här satsar man i stället på flera tusen extra lampor för att öka på julstämningen. Detta är ett slag i ansiktet på oss som bor utanför Sundsvalls stad. Om nu denna kommun skall anse sig leva efter ett socialdemokratiskt solidariskt agerande så har denna typ av agerande inget förtroende från medborgarna.

Alla ni som känner som vi på Storjordenvägen, ta upp kampen mot denna överförmyndarmentalitet.

Sven M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel