Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Julbokfestival med lokal anknytning

Hovsångerskan Siv Wennberg är van att stå på en scen, men oftast är det inte författarscenen hon äntrar.
På lördag gör hon det dock när hon berättar om sina memoarer "Jag sjunger ut!" i Akademibokhandeln Vängåvans julbokfestival.

Annons

Redan kan julfestivalen sägas ha börjat med Bokens afton-kvällar där Ulrika Davidsson pratat hälsa och Alec Schulman och Sigge Eklund fördjupar sig i tidens gåta. Men i mångt om mycket bär huvuddagen, lördagen, lokal prägel.

Hovsångerskan Siv Wennberg med rötter i Timrå tillhör samtidigt kändisfacket, liksom Kjell Lönnå. Han är en av kalenderpojkarna i Alexandra Charles och 1,6-miljonerklubbens "Kalenderflickor & Män 2016" och berättar tillsammans med klubbens lokala representant Gerda Strömberg.

Läs mer om Siv Wennbergs "Jag sjunger ut".

Kocken Ylva Bergqvist är tillrest från Stockholm och pratar om sin soppkokbok. Stefan Grundström presenterar sin biografi över Rolf Lidberg och Susanne Holmlund sin porträttsamling av svenska Nobelpristagare i kemi och fysik. Svenåke Boström berättar om den lokalhistoriska romanen Sofia Bugges sigill, medan Lasse Hallberg delar med sig av en antologi om flugfiske, "Made in Sweden".

Johan Karlsson företräder Bredsandsbarnen som skrev en deckare tillsammans med Eva Swedenmark och Annica Wennström. Jubilerande Bosse "Smultron & sång" Sjöbom om hur det känns att ha glatt barn i 20 år och Teater Soja berättar om julens teateruppsättning "Cirkusflickan".

Läs mer om Bredsandsbarnens deckare.

Läs mer om Smultron & sång 20 år.

Författarna avlöser varandra på scenen mellan 11.30 och 15.00, och i bokhandeln finns ännu fler skribenter för samtal och signering.

– Idén med julfestivalen är att ge de lokala författarna en plattform att visa sig på. Och det roliga är att det tillkommer nya lokala författare varje år, säger bokhandlaren Lennart Bergström.